Εξαιρέσεις από το πάγωμα των προαγωγών ζητά η ΟΕΛΜΕΚ

Για καίριο πλήγμα στη δημόσια εκπαίδευση κάνει λόγο η ΟΕΛΜΕΚ, σε ανακοίνωσή της για την απόφαση της Βουλής να παγοποιήσει θέσεις προαγωγής και μονιμοποίησης στην εκπαίδευση και ζητά εξαιρέσεις.

«Η απόφαση πλήττει καίρια τη Δημόσια Εκπαίδευση και θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην όλη λειτουργία και στελέχωση των δημόσιων σχολείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη» αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ, το ΚΔΣ της οποίας συνήλθε σήμερα και καθόρισε μέτρα αντίδρασης στη συγκεκριμένη απόφαση.

Ιδιαίτερα, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε ότι «καταστρατηγείται κάθε έννοια έννομης τάξης με τη μη εφαρμογή της προαγωγής των 28 συναδέλφων που παρουσιάστηκαν ενώπιον της ΕΕΥ και αφού κρίθηκαν ότι προάγονται ανακοινώθηκε η προαγωγή τους στην ιστοσελίδα της».

Σύμφωνα με την ΟΕΛΜΕΚ, «οι παγοποιηθείσες θέσεις είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και ειδικά για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη» και κατά συνέπεια, «Βουλή και Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στο ξεπάγωμά τους».

Ως μέτρα αντίδρασης, η ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, και να απαιτήσει τη δρομολόγηση της διαδικασίας εξαίρεσης από την παγοποίηση των θέσεων της εκπαίδευσης, ενώ θα επιδιώξει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον οποίο θα ζητήσει στήριξη.

Παράλληλα θα διεκδικήσει και νομικά τη δικαίωση των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών.

Η ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε επίσης να μην αποδεχτεί να γίνει ανάθεση καθηκόντων σε εκπαιδευτικούς από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, για να καλύψουν τις «τεράστιες ανάγκες» που θα δημιουργηθούν μέσα στα σχολεία.

Δηλώνει ταυτόχρονα διατεθειμένη να αποδεχτεί να γίνουν οι προαγωγές, έστω και χωρίς τη μισθολογική διαφοροποίηση, ώστε να στελεχωθούν έγκαιρα τα σχολεία.

Τέλος, η ΟΕΛΜΕΚ απαιτεί να εξαιρεθεί από την παγοποίηση η διαδικασία για μονιμοποίηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που είναι διορισμένοι έναντι μόνιμων αναγκών της εκπαίδευσης, απόφαση η οποία, όπως αναφέρει, προκαλεί «κατάφορες αδικίες».