Εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης για σωρεία ένοπλων ληστειών σε τράπεζες και καταστήματα

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες μεθοδικές έρευνες, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε σωρεία ληστειών σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, εκρήξεις και διαρρήξεις Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών (ΑΤΜ), απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών και πολιτών, κλοπές από οικίες, κλοπές οχημάτων, καθώς και νομιμοποίηση των εσόδων από τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν σε Αττική, Βοιωτία και Πελοπόννησο και ειδικότερα στις πόλεις Άργος, Πύργος, Σαλαμίνα, Σπάρτη, Κυπαρισσία και Βοιωτία.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν:

  • εννέα (9) ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες, από τις οποίες αφαίρεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ (2.000.000)
  • έξι (6) εκρήξεις και διαρρήξεις Αυτόματων Τραπεζικών Μηχανών και
  • δέκα (10) κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων

Χθες το πρωί, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, επτά μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 40 ετών, ένας 34χρονος υπήκοος Ρουμανίας και τέσσεριςΈλληνες, ηλικίας 61, 74, 46 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητούνται δύο (2) ακόμα.

Τονίζεται ότι οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στις εγκληματικές πράξεις.

Επιπλέον, συνελήφθη και μία 54χρονη υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για κλοπή κατά συναυτουργία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας αφορά, πλέον των ανωτέρω, και σε άλλα δύο άτομα και συγκεκριμένα σε ένα 29χρονο και ένα 35χρονο υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας.