Μείωση της χονδρικής τιμής του γάλακτος, ζητεί ο υπουργός Εμπορίου

Η προθεσμία της εφαρμογής πλαφόν στο γάλα, περνάει και ο υπουργός Εμπορίου ζητεί μείωση της χονδρικής του τιμής, καθώς, όπως είπε, υπήρξαν κινήσεις, είπε,  από εταιρείες παστεριωτών να μεταφέρουν το κόστος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις…«στους καταναλωτές δεν μπορούν να το μεταφέρουν λόγω του πλαφόν- και γι’ αυτό μελετούμε τη μείωση της χονδρικής τιμής».

Ο κ. Νεοκλής Συλικιώτης πρόσθεσε ότι η λιανική τιμή δεν θα αλλάξει και εκτίμησε ότι  παρέμβαση του Υπουργείου λειτούργησε προστατευτικά προς τους καταναλωτές αλλά και τη ντόπια παραγωγή.

Για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση στους αγελαδροτρόφους και τους παστεριωτές «να το λάβουν αυτό υπόψη τους και για την προστασία της ντόπιας παραγωγής, γιατί φυσιολογικά υπάρχει στροφή από τους καταναλωτές σε εισαγόμενο γάλα».

Ως προς τις τιμές των καυσίμων, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο, παρακολουθεί συνεχώς τις τιμές με το παρατηρητήριο τιμών, αλλά και άλλων προϊόντων, προς την κατεύθυνση προστασίας των καταναλωτών και υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.