Εμβόλια … «ηλιθιότητας» για τους αρμόδιους … «Άινσταιν»….

Εμβόλια … «ηλιθιότητας» για τους αρμόδιους … «Άινσταιν»….

«Οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί λένε πως οι παραδόσεις έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα, αλλά λόγω παραγωγής του εργοστασίου, υπήρξε πρόβλημα. Γίνονται έντονες παραστάσεις και διαβουλεύσεις για να επισπευστούν οι παραδόσεις».

Τάδε έφη, ποιος;  Ξέρετε; Η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου, στον απόηχο των απαράδεκτων και τριτοκοσμικών εικόνων που έκαναν τον γύρο τις Κύπρου με ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στο κέντρο εμβολιασμού και να περιμένουν κατ’ ελάχιστον τρεις ώρες. Και ξέρετε γιατί τρεις ώρες;

Γιατί στην Κύπρο του ΓΕΣΥ, στην Κύπρο της ανάπτυξης και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, μέσα Οκτωβρίου έφτασαν μόλις 10.000 εμβόλια, αντί 100.000. Και ευθύνη εμβολιασμού είχαν σε ολόκληρο Κέντρο, δύο νοσηλεύτριες.

Τι πράγμα αξίζει τέτοια αναμονή; Στην Κύπρο, για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, αν έχετε το Θεό σας.

Δεν ακούν κανένα…

Και αν νομίζετε ότι τα γεννάμε από την κοιλιά μας διαβάστε τι λέγει σε τηλεοπτικό σταθμό, ο λοιμοξιολόγος κ. Βωνιάτης – συνεργάτης του κράτους σε κάποιες περιπτώσεις.

«Οι άνω των 65 ετών αποτελούν ίσως και 12% του πληθυσμού. Εάν δούμε ότι δεν θα εμβολιαστούν όλοι τουλάχιστον 60,000 εμβόλια θα τα χρειαζόμασταν. Από εκεί και πέρα έχουμε τις ευάλωτες ομάδες που ανήκουν σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Αλλά σίγουρα με κάποιους υπολογισμούς θα θέλαμε γύρω στις 100.000 εμβόλια για να καλύψουμε τον πληθυσμό και όλους όσοι κινδυνεύουν, υπάρχουν και παιδιά που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες».

Αποτυγχάνουν παταγωδώς…

Αυτή είναι η αλήθεια. Δικαιολογίες φαντάζονται και επινοούν πολλές. Φταίει το εργοστάσιο παραγωγής, φταίει ο προμηθευτής, φταίει το σύστημα, φταίει το περιβάλλον, φταίει ο…Χατζηπετρής….Όλοι φταίνε εκτός από τους ίδιους.

Προχθές σας γράφαμε ότι το ΓΕΣΥ κατάντησε Ρωσική ρουλέτα. Να ακόμη ένα παράδειγμα.

Αντί να προνοήσουν, τρέχουν να προλάβουν.

Αντί να φροντίσουν διαχειρίζονται μέρα πάρα μέρα.

Αντί να ετοιμαστούν δείχνουν να τα έχουν χαμένα.

Και κυρίως. Αντί να παραδεχθούν τα λάθη τους ψάχνουν από κάπου να πιαστούν.

Ανίατη η ασθένεια τους.

Λοιπόν. Δεν ξέρω πως θα λύσετε φέτος το πρόβλημα της…γρίπης (Ουάου.. τι καταφέραμε να λέμε πρόβλημα στην Κύπρο) αλλά ξέρω πώς να λύσετε το προσωπικό σας πρόβλημα.

Μαζέψτε τα και σπίτι ή του χρόνου παραγγείλτε και εμβόλια ενάντια στην ηλιθιότητα. Μετρηθείτε εκεί που παίρνετε τις αποφάσεις και θα ξέρετε και πόσα χρειάζεστε για την παραγγελία.

Άμαν ποια!!!