Ελλάδα: Μεγαλόπνοα σχέδια για την αξιοποίηση του Τατοίου

Τα σχέδια «επί χάρτου» για την αξιοποίηση του Τατοίου, του πρώην βασιλικού κτήματος στην Ελλάδα, πολλά. Και τα όνειρα, ακόμη περισσότερα.

Από τη μία η πλήρης εγκατάλειψη χρόνων τόσο του ανακτόρου όσο και του κτήματος, από την άλλη οι δυσκολίες και οι αντιρρήσεις ακόμη και επίσημων οργανισμών, όπως ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών (ΟΡΣΑ) και οικολογικών οργανώσεων.

Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων επιθυμεί να «ρίξει» το Τατόι, σε μια αγορά περίπου 30 εκατ. τουριστών . Είναι όσοι επισκέπτονται κάθε χρόνο πρώην παλάτια ή άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις βασιλικών οικογενειών ανά την Ευρώπη ,σύμφωνα με την ARRE (Association of European Royal Residences) . Υπολογίζονται σε περίπου 80 βασιλικές κατοικίες και παλάτια που έχουν μετατραπεί σε μουσεία και τα διαχειρίζονται τα μέλη της σε 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Ρωσία. Κτίρια με συνολική επιφάνεια 1.832.467 τετραγωνικών μέτρων και 10.000 δωμάτια.

Οι εισηγήσεις  για την αξιοποίηση το Τατοίου βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού στο Μαξίμου. Τα σχέδια «επί χάρτου» ,στόχο έχουν την άμεση, «ταχύτατη» προώθηση της αξιοποίησή του, μαζί με τον πρώην Ελληνικό, ώστε να «πέσουν» χρήματα στην ελληνική αγορά και να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης στην Αττική.