Ελλάδα: Έρχεται η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» με βροχές και χιονοπτώσεις

Ελλάδα: Έρχεται η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» με βροχές και χιονοπτώσεις

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει μεγάλο τμήμα της Ελλάδας, από το απόγευμα της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά το έντονο ψύχος, τους θυελλώδεις ανέμους, τις βροχές και τις χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα πελάγη, τις βροχές στα κεντρικά, νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας και τις χιονοπτώσεις, που με τα έως σήμερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία φαίνεται ότι θα εκδηλωθούν ακόμη και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα των κεντρικών και νότιων ηπειρωτικών.

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι αναμένεται να χτυπήσουν κυρίως τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας. Σε αυτές τις περιοχές αναμένονται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν στο Αιγαίο φτάνοντας τα 9-10 ακόμη και 11 Μποφόρ, ενώ αναμένεται να υπάρξει απαγορευτικό απόπλου. Οι θυελλώδεις βοριάδες αναμένεται να μεταφέρουν πολύ ψυχρές αέριες μάζες με μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από το ψύχος της Χαλκιδικής και νοτιότερα μέχρι και την Αττική και Πελοπόννησο.