Εληξε η απεργία των λεωφορείων Λευκωσίας-Λάρνακας

Σε συμφωνία κατέληξε το Υπουργείο Συγκοινωνιών με τον ΟΣΕΛ, μετά τη μεσολαβητική πρόταση που υπέβαλε ο υπουργός Ευθύμιος Φλουρέντζος με αποτέλεσμα, να λήξει σήμερα η  απεργία των οδηγών λεωφορείων Λευκωσίας και Λεμεσού. Η συμφωνία, που ωστόσο βρίσκει αντίθετο τον Διευθυντή του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) Τάσο Μιχαηλίδη προβλέπει, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο των λογαριασμών του 2010 καταβάλλοντας το ποσό των 1,2 εκ ευρώ.

Επιπλέον το υπουργείο θα καταβάλει στον Οργανισμό 230 χιλιάδες ευρώ για εισιτήρια του 2010, από τα  570 χιλιάδες ευρώ που διεκδικούσε ο Οργανισμός.

Ο κ Μιχαηλίδης ωστόσο δήλωσε, ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για επίλυση της διαφοράς, που θεωρεί ότι εξακολουθεί να υφίσταται στο θέμα των ενοικίων.

Ανέφερε ότι, το Υπουργείο «θα δώσει στον Οργανισμό μια επιστολή που θα λέει ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν αρχές του 2013 -διότι φαίνεται ότι δεν υπάρχουν τώρα αυτά τα χρήματα» και πρόσθεσε ότι «αυτή την επιστολή εμείς θα πρέπει να την πάρουμε στην τράπεζα για να εξασφαλίσουμε επιπρόσθετη ρευστότητα».

«Εάν η τράπεζα μάς δώσει αυτά τα χρήματα, τότε θα είμαστε σε θέση να καταβάλουμε τον 12ο και 13ο και να καλύψουμε τις άλλες υποχρεώσεις που έχουμε, οι οποίες ανέρχονται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου στα 4 εκ. ευρώ», είπε.

Σημείωσε ότι «υπήρξε υπόσχεση ότι θα καταβληθεί το ποσό που αφορά τον Νοέμβριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου».

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Μεταφορών Επαρχίας Λεμεσού (ΕΜΕΛ) Γιώργος Κυριάκου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το κράτος θα τηρήσει τη συμφωνία, είπε ότι μέσα από τη διαπραγμάτευση «δεν πήραμε το μάξιμουμ, αλλά ένα ποσοστό για να είναι η εταιρεία βιώσιμη», προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών θα καταβάλει στην ΕΜΕΛ 1 εκ. ευρώ.