Δένδιας: “Η ΧΑ θα χαρακτηριστεί Εγκληματική Οργάνωση για δράσεις κακουργηματικού χαρακτήρα”

Την ύπαρξη νομικού περιθωρίου ώστε να χαρακτηριστεί η Χρυσή Αυγή “εγκληματική οργάνωση αν οι δράσεις της προσλάβουν κακουργηματικό χαρακτήρα” υποστηρίζει σε συνέντευξη του ο υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός
αναφέρει ακόμη, ότι δε γνωρίζει εάν υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, εάν όμως διαπιστωθεί ότι έχουν σχέσεις με την Οργάνωση θα αποταχτούν από το σώμα.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελλάδα  αύριο» ο κ Δένδιας έκανε σαφείς τις προθέσεις του να αντιμετωπίσει κάθε άνομη συμπεριφορά από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, εάν χρειαστεί.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή δήλωσε πως δεν  γνωρίζει να υπάρχει. «θα ήμουν αφελής εάν σας έλεγα ότι σε έναν οργανισμό 55.000 αστυνομικών, αποκλείω να υπάρχουν επίορκοι. Υπάρχουν συγκεκριμένα, λίγα ευτυχώς, περιστατικά, τα οποία διερευνώνται. Εάν όμως διαπιστωθεί ότι με συγκεκριμένες πράξεις τους κάποιοι αστυνομικοί έθεσαν προ όρκου τους κομματική προσήλωση, τότε δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία και τους περιμένει η απόταξη”.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη σχολίασε και το φορολογικό νομοσχέδιο λέγοντας, ότι διαφωνεί με τη φορολόγηση των παιδιών. “Από ιδεολογική άποψη, είμαι υπέρ της μείωσης των φόρων. Κατανοώ όμως τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς θα πρέπει μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και εν μέσω γενικότερης μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας να βρει επιπλέον έσοδα”, δηλώνει ο κ. Δένδιας.