Κύπρος. Συνελήφθηκαν 33 άτομα για παράνομο τζόγο

Τριάντα τρία  άτομα συνελήφθηκαν τα ξημερώματα στην Πύλα όταν πιάστηκαν στα «πράσα» σε χαρτοπαικτική λέσχη με το ποσό των 4,5 χιλιάδων ευρώ. Οι συλληφθέντες επιδίδονταν σε κυβεία ενώ μαζί με τα 11 άτομα που εργάζονταν στη Λέσχη συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης όπου μετά από λίγες ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «σήμερα τα ξημερώματα μεταξύ των ωρών 02.30 – 06.00 διάφορα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας διενήργησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας, έρευνα σε υποστατικό στην Πύλα, όπου εντοπίστηκαν 22 πρόσωπα να επιδίδονται σε κυβεία. Εντοπίστηκαν επίσης άλλα 11 άτομα που εργάζονταν στο υποστατικό, ενώ και τα 33 πρόσωπα συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης, όπου αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθεροι».

Πρόσθεσε ότι «από την έρευνα κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 4,5 περίπου χιλιάδων ευρώ, αριθμός φισιών και τραπουλόχαρτων, 8 τραπέζια πόκερ, 1 τραπέζι ζαριών και 2 ρουλέτες. Με οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας έχει από σήμερα ξεκινήσει εκστρατεία καταπολέμησης της κυβείας και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2013. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας
θα ερευνούνται καθημερινά και θα διεξάγονται επιχειρήσεις για καταπολέμηση του φαινομένου της κυβείας».

Επιπλέον, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι χθες το βράδυ έγινε έλεγχος από την Αστυνομία σε δύο μπυραρίες στην Ορόκλινη, οι οποίες λειτουργούσαν κατά παράβαση των ωρών λειτουργίας τους. Συνολικά κατασχέθηκαν 822 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, μεγάφωνα, εξοπλισμός μετάδοσης μουσικής και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.