ΕΛΑΜ: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ένα νέο στρατηγικό στόχο το Κυπριακό

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδη Γεάδη, μετά το Εθνικό Συμβούλιο

Κρίναμε σωστό να επιστρέψουμε στο Εθνικό Συμβούλιο, αφού πλέον η συζήτηση επικεντρώνεται στην επόμενη μέρα του Κυπριακού προβλήματος.

Καταθέσαμε σήμερα, ξανά, την δική μας πρόταση και τις δικές μας θέσεις όσο αφορά την νέο στρατηγικό στόχο που πρέπει να ακολουθήσουμε στο Κυπριακό.

Δυστυχώς οι διαπραγματεύσεις στο Κρανς Μοντανά επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά το Κίνημά μας, καθώς απέδειξε επί του πρακτέου ότι το πλαίσιο Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είναι ανέφικτο και ανεδαφικό, αφού οδηγεί σε αδιέξοδο.

Επιπλέον, διαπιστώνουμε πως πρέπει να ενταφιάσουμε το συγκεκριμένο πλαίσιο, αφού τυχόν εμμονή μας μετά τις ολέθριες υποχωρήσεις της κυβέρνησης, θα θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Είναι γνωστό άλλωστε, πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις υποχωρήσεις αυτές σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις για να παγιώσει τις αξιώσεις που προβάλλει κατά καιρούς.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί την χάραξη μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ένα νέο στρατηγικό στόχο, με μοναδικό γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του λαού. Με στόχο την Απελευθέρωση της Κύπρου και ένα ενιαίο κράτος που είναι η μοναδική βιώσιμη και λειτουργική λύση που μπορεί να υπάρξει στο Κυπριακό.