Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται το κοριτσάκι που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι γιατροί σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 9χρονου κοριτσιού που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ του Ελληνικού. Η μικρή φέρει θλάση στον πνεύμονα, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον. Ο 13χρονος αδελφός της δεν τα κατάφερε.

Εις βάρος του ιδιοκτήτη και τριών υπαλλήλων του λούνα παρκ έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και βαριές σωματικές βλάβες. Οι τρεις υπάλληλοι, που συνελήφθησαν την Κυριακή, οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα στον εισαγγελέα, ενώ ο ιδιοκτήτης αναζητείται στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε στην αστυνομία την Κυριακη από τα Γιάννενα όπου βρισκόταν, ότι έχει άδεια για το λούνα παρκ και πως θα την παρουσίαζε σήμερα, Δευτέρα. Ωστόσο, προς το παρόν ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ δεν έχει εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα.

Η Αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος. Όπως όλα δείχνουν, ένα ξαφνικό μπουρίνι σήκωσε τον φουσκωτό κύλινδρο μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια, με αποτέλεσμα να ξεφύγει από τη φουσκωτή πισίνα και να αρχίσει να χτυπά δεξιά κι αριστερά σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ.

Πάντως, κάτοικος της περιοχής που μίλησε στα Νέα της Δευτέρας τονίζει ότι η περιοχή δεν χτυπήθηκε από μπουρίνι: «Δυνατή βροχή έπεσε. Προφανώς κάτι δεν πήγε καλά με τον αέρα της μπάλας-ρόδας για αυτό και έφτασε να πετάξει» υποστήριξε.

Εκτός από την άδεια λειτουργίας και το κατά πόσο τηρούνταν οι κανόνες ασφάλειας στο λούνα παρκ, ο έλεγχος θα επεκταθεί και σε όλα τα παιχνίδια.