Χωρίς τον Τσίπρα το πρώτο ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων της Κομισιόν

Σήμερα στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χωρίς όμως την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Φέρχοφσταντ των Φιλελευθέρων και η Σκα Κέλερ των Πρασίνων θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Μάαστριχτ, ενώπιον 700 Ευρωπαίων νέων.

Η συζήτηση, που διοργανώνει το πανεπιστήμιο της ολλανδικής πόλης, θα μεταδοθεί ζωντανά, σε 13 γλώσσες (και την ελληνική) από το Euronews, ενώ μέσω Ίντερνετ μπορείτε να την δείτε στο eudebate2014.eu. Επίσης, η σχετική ετικέτα συζήτησης (hashtag) στο Twitter είναι #eudebate2014.

Ο κ. Τσίπρας, υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δεν θα παραστεί, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει πως η πρόσκληση ήρθε με καθυστέρηση και ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Το δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή θα είναι η κεντρική «μονομαχία», η οποία διοργανώνεται από την EBU και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες. Η 90λεπτη συζήτηση, ενώπιον ακροατηρίου θα μεταδοθεί μέσω της Eurovision.