Εκταμίευση της 1ης δόσης από το ταμείο Ανάκαμψης – Ιστορική η σημερινή μέρα για την πατρίδα μας

Για ιστορική  μέρα για την πατρίδα μας κάνει λόγο σε ανακοίνωση η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την εκταμίευση της 1ης δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για 157 εκ. Ευρώ τα οποία παραχωρούνται με τη μορφή προχρηματοδότησης. Το ποσό αντιστοιχεί στο 13 % της συνιστώσας επιχορηγήσεων και δανείων της συνολικής χρηματοδότησης που αναλογεί στη χώρα.

Η 1η δόση θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που αναμένεται να έχουν βαθιά μετασχηματιστική επίδραση στην οικονομία και την κοινωνία της Κύπρου.

Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθεί για τη λήψη μέτρων ενεργειακής αποδοτικότητας, για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για προώθηση της βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης και ψηφιοποίηση των δημόσιων Yπηρεσιών. Προορίζεται, επίσης, για αύξηση της ποιότητας της εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το Εθνικό Σχέδιο «Κύπρος – το αύριο» είναι ένα φιλόδοξο και ρεαλιστικό σχέδιο το οποίο αποτελεί το νέο όραμα της χώρας μας.

Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του Σχεδίου με την προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα οδηγήσουν την Κύπρο στη νέα εποχή. Για την επίτευξη αυτού του εθνικού στόχου απαιτείται η συμβολή όλων των θεσμών της χώρας.

 

 

Check Also

Συνελήφθη μεθυσμένο ζευγάρι στον αγώνα Άρης Vs ΑΠΟΕΛ – Έβριζαν αστυνομικούς

Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν χθες στο Τσίρειο Στάδιο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα …

Μεθυσμένος 26χρονος οδηγός “καρφώθηκε” σε πάσσαλο της ΑΗΚ

Γύρω στις 12.15 χθες το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία για τροχαία οδική σύγκρουση που αφορούσε όχημα …