Αυστρία: Σε 96% ανέρχεται το ποσοστό των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ

Η ισχύς των αυστηρότερων μέτρων για τη μελλοντική αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Αυστρία -τα οποία ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων- θα εξαρτάται από το ύψος της πλήρωσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, όπου σήμερα το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται σε 96%.

Το υπόλοιπο 4% των νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αυστρία είναι μεν εμβολιασμένοι, αλλά όλοι έχουν μία υποκείμενη ασθένεια, επισημαίνουν σήμερα οι ειδικοί, τονίζοντας ταυτόχρονα εκ νέου ότι μόνον ο εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει μία σοβαρή εξέλιξη της νόσου.

Οι ίδιοι εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι καταγράφονται ολοένα και μικρότερες ηλικίες εκείνων που έχουν ανάγκη εντατικής φροντίδας και αυτή τη στιγμή σχεδόν τα δύο τρίτα των νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Αναφέροντας ότι από τους 64 ασθενείς, που βρίσκονται σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας, οι τέσσερις είναι μάλιστα ηλικίας κάτω των 30 ετών, ο Μίχαελ Μπίντερ, από την Υγειονομική Ένωση Βιέννης, επισημαίνει πως στις περιπτώσεις μόλυνσης με την παραλλαγή «Δέλτα» του ιού, απαιτείται ταχύτερα είσοδος σε νοσοκομείο και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αρνούνται να εμβολιαστούν και σήμερα το ποσοστό των ανεμβολίαστων στα 6.100 ενεργά κρούσματα στη Βιέννη ανέρχεται σε 78%.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ξεκινήσει μια εκστρατεία που θα δίνει τέλος στις φήμες, στους μύθους και γενικότερα στις ψευδείς ειδήσεις κατά του εμβολιασμού.