Εκλογές..υπό παρακολούθηση στην Ουκρανία

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ουκρανοί πολίτες για τις προεδρικές εκλογές, με τα εκλογικά τμήματα της χώρας να είναι εξοπλισμένα με web κάμερες προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά νοθείας.Από τις 8:οο το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στην Ουκρανία, με την εκλογική διαδικασία να παρακολουθείται στενά από τη Δύση, αφού υπάρχουν φόβοι για νοθεία. Οι εικόνες από τα εκλογικά τμήματα θα μεταδίδονται απευθείας σε μια ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, με σκοπό την εξασφάλιση της διαφάνειας των αποτελεσμάτων.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20:00 το βράδυ, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά τη νύχτα.

Φαβορί για τις προεδρικές εκλογές θεωρείται το κυβερνών κόμμα του Βίκτορ Γιανούκοβιτς, με το κόμμα της Γιούλα Τιμόσενκο να ακολουθεί και το κόμμα του διάσημου πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο να έπεται.

Η πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιούλα Τιμόσενκο θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα  απο τις φυλακές Χαρκίφ, όπου κρατείται, αφού είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας

Να σημειώσουμε, ότι χθές το δικαστήριο του Κιέβου απαγόρευσε ως τις 12 Νοεμβρίου κάθε δημόσια συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, με εξαίρεση της επίσημες εκδηλώσεις του κράτους.