Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή

Η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και στις Πολιτικές Λιτότητας καλεί σε μεγάλη παγκύπρια κινητοποίηση έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 15.00 οπόταν και θα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής με αντικείμενο το μνημόνιο.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών αναφέρει ότι η «αποδοχή του μνημονίου σημαίνει και αποδοχή της υποβάθμισης της εργασίας, είτε αυτή αφορά στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, είτε στην καταστρατήγηση των εργατικών κατακτήσεων και την υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Επίσης, συνεχίζει η Κίνηση Πολιτών, «σημαίνει και ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών που θα στερήσει από την οικονομία βασικούς μοχλούς ανάπτυξης και ενίσχυσης του κράτους».

Καταλήγοντας η Κίνηση Πολιτών αναφέρει ότι «η αποδοχή του μνημονίου θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε παραπέρα συρρίκνωση της οικονομίας, σε παρατεταμένη και βαθειά ύφεση, στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, στη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου, στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, στη φτώχεια και την ανέχεια με ιδιαίτερα δραματικές επιπτώσεις στα πιο αδύνατα στρώματα του πληθυσμού».