Την αντικατάσταση Ντάουνερ ζητά το Ευρωπαϊκό Κόμμα

Την αντικατάσταση του Αλεξάντερ Ντάουνερ, Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο ζητά το Ευρωπαϊκό Κόμμα το οποίο αναφέρει ότι «δεν μπορούμε πλέον να ανεχτούμε τις προκλήσεις του αλλά ούτε και τον ίδιο και επιβάλλεται να αντιδράσουμε αμέσως και να ζητήσουμε την αντικατάσταση του διότι έχασε προ πολλού την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητά του στο Κυπριακό».

Σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφέρει ότι «αυτό που προκαλεί ιδιαίτερα, είναι οι τελευταίες ενέργειες Ντάουνερ τόσο να εξισώσει τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών στο ψευδοκράτος όσο και η προσπάθεια του ο τελευταίος να συναντηθεί με όλους τους πρέσβεις στην Κύπρο των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Όσο ο κ. Ντάουνερ προσπαθεί με τις ενέργειες του να υποβαθμίσει τις κατοχικές πραγματικότητες στην Κύπρο, τόσο θα απομακρυνόμαστε από τη λύση που θα φέρει την ελευθερία, την ασφάλεια, την ευημερία και την πρόοδο στην Κύπρο», αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Προσθέτει ότι «αυτό οφείλει να το προσέξει και να το αξιολογήσει η Κυβέρνηση γιατί συνδέεται άμεσα τόσο με την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα του Αυστραλού διπλωμάτη όσο και με την επιτυχία μιας μελλοντικής διαπραγμάτευσης στο Κυπριακό».