Ειδήσεις της ημέρας με μια ματιά

• ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΗΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

capture1

Αφού χθες οι δύο πλευρές στο Μοντ Πελεραντ κατέθεσαν έγραφα με τα κριτήρια επί του εδαφικού, σήμερα θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις πάνω σε ενοποιημένο έγγραφο. Οι Ελληνοκυπριακές θέσεις είναι διατυπωμένες με μπλε μελάνι, οι Τουρκοκυπριακές θέσεις με κόκκινο μελάνι. Οι όποιες συγκλήσεις μετά θα καταγράφονται με μαύρο μελάνι.

• ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

capturesho

Η μη αναμενόμενη εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ, έφερε μια παγκόσμια αβεβαιότητα και προβληματισμό. Ο νέος πλανητάρχης που δεν έχει κανένα πολιτικό παρελθόν είναι για όλους απρόβλεπτος και έτσι αναμένουν όλοι με αγωνία, να δουν τον τρόπο με το οποίο θα πολιτευτεί.

• ΟΙ ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠ

captureoikos

Σήμερα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος τον ΗΠΑ με τη σύζυγο του, θα επισκεφτούν φιλοφρονητικά το Λευκό Οίκο, όπου θα τους αναμένει το ζεύγος Ομπάμα.

• ΦΙΛΙΠ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠ

capturefili

Ενδέχεται να υπάρξει αλλαγή της Εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ η οποία να είναι υπέρ των Κυπριακών συμφερόντων. Αυτά δήλωση ο κύριος Φίλιπ Κρίστοφερ, προσθέτοντας πως στελέχη της ομογένειας βρίσκονται σε επικοινωνία με το επιτελείο του Ντόναλτ Τραμπ

• ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

capturepoc

Ενώ ακόμη δεν έχουν τελειώσει τα πανηγύρια των ψηφοφόρων του Τραμπ για την νίκη τους, στο αντίποδα χθες ομάδες πολιτών σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ έκαναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη πολιτική που …πιθανών να εφαρμόσει. Τι να πει κανείς; Αμερικανιές!

• ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΜΙΣΕΛ Η ΧΙΛΑΡΗ;

capturemisel

Στο χαιρετισμό της προς τους ψηφοφόρους της μετά την εκλογική της ήττα, η Χίλαρη Κλίντον μεταξύ άλλων είπε πως παρ όλο που δεν τα κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, εντούτοις πιστεύει πως αυτό θα γίνει σύντομα, από μια άλλη κυρία. Αναλυτές εκτιμούν πως αυτή ήταν η πρώτη αιχμή για τη πιθανή υποψηφιότητα της Μισέλ Ομπάμα σε 4 χρόνια για την προεδρία της υπερδύναμης

• ΕΥΦΟΡΙΑ ΣΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

satisf

Στον αντίποδα της παγωμάρας και της αβεβαιότητας τα απανταχού Ακροδεξιά κόμματα πλέουν σε πελάγη ευφορίας αφού πιστεύουν πως η νίκη Τραμπ είναι χαστούκι και τάση κατά του κατεστημένου.

• ΣΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΗΣ ΝΤΑΝΙΕΛΑΣ

captureastinomia

Σε 13 και 10 χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα, καταδίκασε το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας τους 2 Βούλγαρους που καταδικάστηκαν για το φόνο της Ντανιέλας Ρόσκα από τη Μολδαβία. Οι 2 καταδικασθέντες τώρα θα μετατραπούν σε μάρτυρες κατηγορίας για τον τρίτο ύποπτο

• ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΜΕ

captureforoi

Κλιμάκιο του ΔΝΤ βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Κύπρο, με αντικείμενο τη μελέτη εναρμόνισης της φορολογία μεταξύ των 2 «πολιτειών» μετά τη λύση

• ΣΤΟ ΛΑΤΣΙ 130 ΣΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

eleut

Αφού θαλασσόδερναν για μέρες οδηγήθηκε χθες με ασφάλεια στο λιμανάκι στο Λατσί, αλιευτικό με 130 Σύριους πρόσφυγες. Το αλιευτικό ξεκίνησε το ταξίδι του προς τη Κύπρο από τη Μερσίνα.