Δ.Συλλούρης: Όλοι έχουμε καθήκον να στηρίξουμε τον Πρόεδρο

Έντονη ανησυχία και σοβαρές επικρίσεις κατά του Αλεξάντερ Ντάουνερ, διατύπωσε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης.

«Η ενορχηστρωμένη παρέμβαση Ντάουνερ προς τη Γραμματεία του ΟΗΕ και η ανακοίνωση που ακολούθησε την συνάντηση του με τον ΓΓ αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά τον ίδιο και τις μεθοδεύσεις του. Για ακόμη μια φορά ο Αυστραλός διπλωμάτης απέδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει η σωστή λύση του Κυπριακού αλλά η εξυπηρέτηση των επικοινωνιακών παιχνιδιών της Τουρκίας.

Ο κύριος Ντάουνερ με κυνικό τρόπο μας απέδειξε και πάλι ότι δεν τον ενδιαφέρει να υπάρξει σωστή προετοιμασία αλλά να ξεκινήσει άρον άρον ο διάλογος και ας συρθεί η πλευρά μας σε μια άγονη διαδικασία λαθροβίωσης του κυπριακού χωρίς λύση όπως γινόταν την τελευταία πενταετία αλλά και πριν. Στη συγκυρία που διερχόμαστε εμείς θεωρούμε ότι όλοι έχουμε καθήκον μπροστά σε αυτούς τους σχεδιασμούς Ντάουνερ να στηρίξουμε τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αφήσουμε τις αντιπολιτευτικές τάσεις είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη για αργότερα», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης σχολίασε και τη μείωση των επιτοκίων που προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, λέγοντας: .

«Χαιρετίζουμε τις μειώσεις σε δανειστικά επιτόκια που προανήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Οι μειώσεις αυτές αποτελούν μια πρώτη αρχή και αναμένουμε ότι θα υπάρξει και συνέχεια για μεγαλύτερες μειώσεις τόσο από την τράπεζα Κύπρου όσο και από όλα τα τραπεζικά ιδρύματα του τόπου.

Για να κινηθεί η αγορά, για να υπάρξει έστω και η παραμικρή προοπτική για επιστροφή στην ανάπτυξη, επιβάλλεται η μείωση των δανειστικών επιτοκίων. Το ύψος των χρεωστικών επιτοκίων στην Κύπρο, αποτελεί τροχοπέδη στην οποιαδήποτε εκδήλωση ενδιαφέροντος για αναπτυξιακά έργα και στραγγαλίζει την μικρομεσαία επιχειρηματική δραστηριότητα», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.