Δ.Συλλούρης: Καταστροφική η απόφαση δεν θα την στηρίξει το ΕΥΡΩΚΟ στη Βουλή

Ο Δημήτρης Συλλούρης χαρακτήρισε την απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, ως καταστροφική ενώ ξεκαθάρισε πως το ΕΥΡΩΚΟ δεν πρόκειται να την στηρίξει στην Βουλή αύριο.

Επιπλέον ανέφερε σε δηλώσεις του ότι: “Η δική μας η προσέγγισή θα είναι, και αν δεν υπάρχει χρόνος δεν είναι δική μας ευθύνη, να γίνουν εναλλακτικές προτάσεις στην βάση. Ακόμη, εί δυνατόν να απαλλαγούμε από την Τρόικα, με περισσότερες θυσίες από τον λαό μας να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας προς όλους τους καταθέτες και σε όσους επένδυσαν στην Κύπρο, ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κρίση”.

Ενώ τόνισε πως:”Αν χάσουμε την αξιοπιστία μας με αυτές τις μεθόδους, νομίζω ότι θα μείνουμε εντελώς μόνοι την επομένη”.

Ο Δ.Συλλούρης έθεσε στο τέλος και ένα ερώτημα, το οποίο ανέφερε πως είναι ένα από τα πολλά καταστροφικά παραδείγματα που μπορεί να φέρει: “Ένα απλό ερώτημα, αν οι τράπεζες μας με αυτήν την εισήγηση που έρχεται από τις Βρυξέλλες δεν έχουν ρευστότητα σε μια βδομάδα, όλοι αυτοί που μας έχουν δώσει αυτή την λύση θα μας δώσουν ρευστότητα για να λειτουργήσουν οι τράπεζες μας; Διότι αν πάρουμε αυτές τις λύσεις σίγουρα θα μας φύγουν όλες οι καταθέσεις και δεν θα έχουμε ρευστότητα στις τράπεζες”.