ΔΗΚΟ: Ιδιαίτερα επαχθή και εξοντωτικά τα μέτρα – Οδυνηρά τα αποτελέσματα του Eurogroup

Σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ, αναφέρει πως ο πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν είχε δυο τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών, ώστε να ενημερωθεί πιο ολοκληρωμένα επί της συμφωνίας που επήλθε στη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Eurogroup.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κ.Κοραγιάν: “Διατύπωσε παράλληλα τις αρχικές θέσεις του ΔΗ.ΚΟ. που εστιάζονται στο πολύ σκληρό και οδυνηρό περιεχόμενο της συμφωνίας.Παράλληλα, υπέδειξε την ανάγκη να διερευνηθούν τυχόν εναλλακτικές ή διαζευκτικές επιλογές, υποβάλλοντας συγκεκριμένες ιδέες. Προς το σκοπό αυτό έχει επίσης προβεί προς συγκεκριμένες ενέργειες”.

Επιπλέον αναφέρεται πως τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup συζητήθηκαν σε μία μακράς διαρκείας σύσκεψη που είχε ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την Ευρωβουλευτή του Κόμματος, με τη συμμετοχή ειδικών συμβούλων και τεχνοκρατών όπου τονίστηκε ότι: “Πρόκειται για ιδιαίτερα επαχθή μέτρα, σχεδόν εξοντωτικά, για την κυπριακή οικονομία και εκφράστηκε δυσφορία για την στάση διαφόρων παραγόντων της Ε.Ε. που ουσιαστικά συμπεριφέρθηκαν προς την Κύπρο εκβιαστικά, εκδικητικά και με υστεροβουλία”.

Επιπλέον αναφέρεται πως στην σύσκεψη θεωρήθηκε πως: ” Πρέπει να επιδιωχθεί συλλογική διαχείριση της κατάστασης μέσα σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης και πολιτικής συναντίληψης”.

Τέλος σημειώνεται ότι : “Η ανάλυση και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Eurogroup από το ΔΗ.ΚΟ. θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή στις 12:30μ.μ., αφού προηγηθεί η αποψινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων και η ενημέρωση που θα κάνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και στην Ολομέλεια της Βουλής”.