Δύο ντιμπέιτ με τον Αντώνη Σαμαρά ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Δύο ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Την πρόταση κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει δύο συζητήσεις, η πρώτη θα αφορά τις οικονομικές εξελίξεις που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου και η δεύτερη τα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση. Αναρμόδια δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα Ασημακοπουλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο παρέπεμψαν στη διακομματική επιτροπή, «η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της. Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη, προστίθεται στην ανακοίνωση.