Δύο νέες παραλλαγές του κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Κύπρο

Δύο νέες παραλλαγές του κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Κύπρο, δήλωσε στο Τρίτο η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου. Συγκεκριμένα είπε πως τα νέα στελέχη δεν έχουν επικρατήσει στην κοινότητα.

Η κυρία Κωνσταντίνου αναφερόμενη στο μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών για την ενισχυτική δόση, τόνισε ότι η πανδημία δεν έχει λήξει και ότι ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει.

Μάλιστα, επισήμανε πως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα πρέπει να χορηγείται κάθε χρόνο, όπως και το εμβόλιο της γρίπης.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα σχετικά με επίκαιρα θέματα υγείας μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη για Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

«Στόχος δεν είναι τα αυστηρά μέτρα»

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας, κ. Χατζηπαντέλα αναφέρει πως στόχος είναι να μην επέλθει εφησυχασμός και όχι η λήψη αυστηρών μέτρων.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, δήλωσε ότι το Υπουργείο προχωρά σε νέες προωθητικές ενέργειες τις επόμενες εβδομάδες, για να ενημερώσει το κοινό για την ανάγκη εμβολιασμού. Στόχος, ανέφερε ότι, είναι «να καλέσουμε ξανά τον κόσμο να εμβολιαστεί και με το εμβόλιο της γρίπης και με το εμβόλιο για την COVID-19».

Οι εμβολιασμοί

Ο κ. Χατζηπαντέλα, υπογράμμισε μάλιστα ότι οι εμβολιασμοί που προγραμματίζονται σε ορεινές περιοχές, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, είπε. Διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμοί αυτοί θα αφορούν την COVID-19, όμως γίνονται σκέψεις για να περιλαμβάνουν και το εμβόλιο της γρίπης. «Φέτος τα εμβόλια έχουν έρθει έγκαιρα και έχουν αρχίσει ήδη οι εμβολιασμοί για τη γρίπη και είναι αυξημένη η ανταπόκριση», συμπλήρωσε, καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Υπουργείο δείχνουν ότι οι εμβολιασμοί για την γρίπη από τον Οκτώβριο έχουν ξεπεράσεις τις 75.000.

Σχολιάζοντας κατά πόσο συνεχίζονται οι συσκέψεις με την Συμβουλευτική Επιτροπή, είπε ότι μετά τη σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας, «θα εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν σε εκείνη και αναλόγως των αριθμών θα δούμε τις επόμενες ημέρες».

Τέλος δήλωσε ότι «στόχος μας δεν είναι να εφαρμόσουμε αυστηρά μέτρα, αλλά να μην υπάρξει εφησυχασμός και ο κόσμος να κάνει τα αυτονόητα».