Ρίσι Σούνακ προς Πρόεδρο Αναστασιάδη: Οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου πιο ισχυρές από ποτέ

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, διαβεβαίωσε πως οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο ισχυρές από ποτέ.

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου γράφει ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στάση αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού.

Επανέλαβε, μάλιστα, τη στήριξη της χώρας του στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και επί του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.

Μία λύση, πρόσθεσε, η οποία θα ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και την ευημερία της Κύπρου, τονίζοντας παράλληλα πως το Ηνωμένο Βασίλειο αντιτίθεται στις όποιες ενέργειες υπονομεύουν τις προοπτικές επίτευξης μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός Σούνακ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συμβολή του κατά τη δεκαετή διακυβέρνηση του προς την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία για την ανάπτυξη των μη στρατιωτικών περιοχών εντός των Βρετανικών Βάσεων, γράφει η ανακοίνωση του Εκπροσώπου.