Δικαστήριο στο Αγρίνιο απάλλαξε 35χρονο διαρρήκτη εμπρηστή

Σκανδαλώδης είναι η απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου το οποίο απάλλαξε από τις κατηγορίες έναν 35χρονο που συνελήφθη για τη διάρρηξη και τον εμπρησμό τριών σπιτιών στο συνοικισμό Μπόκρη του Αγίου Βλασίου Τριχωνίδας. Η αιτιολογία της απόφασης ήταν ότι τα πειστήρια δεν ήταν αρκετά για να στηρίξουν τις κατηγορίες εναντίον του την ώρα που η Ασφάλεια Αγρινίου είχε ανακοινώσει ότι από την έρευνα που έκανε προέκυψαν σαφή αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του κατηγορούμενου τόσο για τις κλοπές και τον εμπρησμό των σπιτιών, όσο και για το ότι επιχείρησε να διαρρήξει άλλα τρία σπίτια στην περιοχή.

Το δικαστήριο βασίστηκε δέχθηκε στον ισχυρισμό του 35χρονου ότι βρήκε στο δρόμο τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του  και αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών και τον απάλλαξε από τις κατηγορίες με το αιτιολογικό ότι δεν προέκυπτε από τα ευρήματα των αστυνομικών πως τα είχε κλέψει εκείνος.

Παρότι ο 35χρονος έχει κι άλλες διαρρήξεις στο ενεργητικό του η απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύει από τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να δικαιωθούν για τις κατεστραμμένες περιουσίες τους.