Αντιδράσεις στην Εθνική Φρουρά για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης

 Την αναγκαιότητα να υπάρχει διαφοροποίηση στην επιβολή μέτρων μεταξύ μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και των δημοσίων υπαλλήλων, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού και ζητά την αναβολή της ψήφισης του νόμου που θα επιβάλλει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των στρατιωτικών και, παράλληλα, θα εξαιρεί από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

Υπέρ των θέσεων και των προτάσεων αυτών, έχουν ταχθεί και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, που συμμετείχαν σε έκτακτη γενική συνέλευση για τα φλέγοντα θέματα που θα επηρεάσουν την Εθνική Φρουρά. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και  βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβας, οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Φύτος Κωνσταντίνου και Γεώργιος Προκοπίου, καθώς και ο πρώην Υπουργός Άμυνας Σωκράτης Χάσικος, εκ μέρους του ΔΗΣΥ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι νομικοί σύμβουλοι του Συνδέσμου, αναφέρεται ότι το διοικητικό συμβούλιο ζητά η τροποποίηση του νόμου να γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο και όχι πριν από τη σύνταξη των νέων Κανονισμών Περί Αξιωματικών του Στρατού της Δημοκρατίας ,στην οποία θα συμμετέχει και το ΔΣ του ΣΑΚΣ.