ΔΗΣΥ: 6 χρόνια από το θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου – Μας λείπει….

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπλήρωση έξι χρόνων από το θάνατο του Τάσου Μητσόπουλου. « Μας λείπει, σαν φίλος, πολιτικός, ως πατριώτης….»

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αδόκητο θάνατο του κορυφαίου στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού, Τάσου Μητσόπουλου. Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε μια προσωπικότητα πολλαπλών αρετών, για τις οποίες ακόμη και σήμερα μιλούν με σεβασμό όλοι εκείνοι που είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν. Αρετές που ο ίδιος εξωτερίκευε τόσο στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή όσο και στη συναναστροφή του με τον κόσμο. Γεγονός που τον κατέστησε αγαπητό ως πολιτικό και με αποτέλεσμα η ιδιαίτερη αυτή σχέση που είχε ο ίδιος κτίσει με τους ανθρώπους, να παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα.

Ο Τάσος Μητσόπουλος υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, ταπεινότητα και συνέπεια την πολιτική, μπολιάζοντάς την ηθικά αλλά και στην πράξη με τα προτερήματα που ο ίδιος έφερε και τα οποία είχε και έχει ανάγκη η κοινωνία. Όντας ο ίδιος βαθιά ουμανιστής, πνευματικός και με ευαισθησία για τα κοινωνικά θέματα, έθετε πρώτα του τον εαυτό του ως άνθρωπο στην υπηρεσία της πολιτικής, πριν από την κάθε άλλη ιδιότητα.

Ευπατρίδης, γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπηρέτησε τις αξίες και τις πολιτικές του Δημοκρατικού Συναγερμού. Διετέλεσε Βουλευτής Λάρνακας από 2006 μέχρι το 2013, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της παράταξης, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων από την 1η Μάρτιου 2013 μέχρι την 14η Μαρτίου 2014 και Υπουργός Άμυνας από την 14η Μαρτίου 2014 μέχρι την 22α Μαρτίου 2014.

Ο Τάσος Μητσόπουλος πορεύτηκε με βάση τις αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκε, εξού και τόσο ο ίδιος όσο και το έργο του, αναγνωρίζονται και από φίλους και από πολιτικούς αντιπάλους.

Για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό, η απώλεια και το κενό που αυτή άφησε παραμένει μεγάλο. Μας λείπει σήμερα ως φίλος, ως πολιτικός, ως πατριώτης. Αιωνία η μνήμη σου, Τάσο μας.