ΔΗΣΥ: Στη πρώτη γραμμή της προσπάθειας για μεταρρύθμιση

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για μεταρρύθμιση και αλλαγές, δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και Βουλευτής Πρόδρομος Προδρόμου.

“Στόχος είναι ένας σύγχρονος και ευέλικτος δημόσιος τομέας, που θα τεθεί ξανά στην υπηρεσία της ανάπτυξης και των πολιτών”, όπως αναφέρει ο κ. Προδρόμου, προσθέτοντας ότι, “για το σκοπό αυτόν θα απαιτηθούν θαρραλέες αποφάσεις πολιτικής και τολμηρές τομές”.

“Υπάρχει ανάγκη ακόμα και για σύγκρουση με κατεστημένα” και “θα χρειασθεί πιθανώς να αντιμετωπισθούν και κάποια αντιπαραγωγικά, όσο και αντικοινωνικά `κεκτημένα` “, συνεχίζει ο κ. Προδρόμου, δηλώνοντας πως “η κατάσταση περιγράφεται με αυτό που απλά, αλλά και τόσο δηκτικά, εννοεί ο λαός όταν λέει πως `χρειάζεται να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα`.

“Εδώ και έξι μήνες”, λέει ο κ. Προδρόμου, “η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αντιμετώπισε μιαν πρωτοφανή έκρυθμη κατάσταση, η οποία απείλησε και συγκλόνισε την οικονομία και τη χώρα συθέμελα”.

“Μοναδική και απόλυτη προτεραιότητα ήταν να αποφευχθεί η χρεοκοπία στην οποία είχαμε οδηγηθεί και να μπει η οικονομία σε ένα πρόγραμμα διάσωσης”, αναφέρει ο κ. Προδρόμου.

“Τώρα”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “μετά την παρέλευση της κρίσιμης αυτής φάσης, η Κυβέρνηση μπορεί να ξεκινήσει να εφαρμόζει το καθαυτό πολιτικό πρόγραμμά της, στο βαθμό που αυτό επιτρέπεται από τις υποχρεώσεις που προέκυψαν από τη συμφωνία με τους πιστωτές μας”.

Όπως αναφέρει ο κ. Προδρόμου, “κεντρικός άξονας του προγράμματος αυτού είναι, ως γνωστόν, οι τομές και οι εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις” και, “σε αυτή την κατεύθυνση κατατείνει το σχέδιο δράσης για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης”.

“Η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού”, δηλώνει ο κ. Προδρόμου, “είναι ότι η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με τόλμη και αποφασιστικότητα σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν από καιρό μελετηθεί και είναι πια ώριμες”.