Αναλυτική κατάσταση της ακίνητης περιουσίας στο jccsmart

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης της αναλυτικής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας, η οποία αντιστοιχεί στον αριθμό αναφοράς JCC που αναγράφεται στη φορολογία που έχει αποσταλεί, παρέχει στο κοινό το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ) μέσω της ιστοσελίδα www.jccsmart.com.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠ, η αναλυτική κατάσταση περιουσίας είναι αντίστοιχη της πληροφόρησης όπως αυτή έχει προσκομιστεί από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που το σύνολο της αξίας της περιουσίας όπως αναφέρεται στην αναλυτική κατάσταση, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο ποσό που αναφέρεται στη φορολογία, αυτό πιθανόν να οφείλεται κατά κύριο λόγο σε πρόσφατη επανεκτίμηση κάποιου ακινήτου από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Στην περίπτωση που το σύνολο της αξίας της περιουσίας όπως αναφέρεται στην αναλυτική κατάσταση, είναι μικρότερο από το αντίστοιχο ποσό που αναφέρεται στη φορολογία, αυτό πιθανόν να οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πληροφόρηση που υπάρχει στον φορολογικό φάκελο που διατηρείται στο ΤΕΠ.