Χαιρετίζει εξαγγελίες του Προέδρου το ΔΗΚΟ

Το Δημοκρατικό Κόμμα  με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει  την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη που αφορά τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας.

«Ιδιαίτερα καλωσορίζουμε και καταγράφουμε, τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων όπως αυτά έχουν τεθεί από την Επίτροπο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης εφαρμογής των μεταρρυθμιστικών μέτρων», αναφέρει το ΔΗΚΟ.

Προσθέτει ότι «παραμένει σταθερός υποστηρικτής της δημιουργίας ενός αποτελεσματικότερου και αποδοτικότερου συστήματος δημόσιας διοίκησης, το οποίο θα υπηρετεί τον πολίτη και όχι το αντίθετο και που θα βασίζεται στις αρχές της ισονομίας της ισοπολιτείας και της αξιοκρατίας».

Το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι σε αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο έχουν να διαδραματίσουν και οι ίδιοι οι δημόσιοι λειτουργοί από τους οποίους θεωρεί ότι εξαρτάται όχι μόνο ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλά και ο βαθμός επιτυχίας τους.

«Αναμένουμε λοιπόν ότι μέσα από ένα δομημένο διάλογο που θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και χρονοτριβή θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο του εκσυγχρονισμού του κράτους το οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις υποστηρίζουν αλλά κυρίως, οι πολίτες απαιτούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ.