ΔΗΣΥ: Μικρό αλλά σημαντικό σημάδι η αναβάθμιση από Standard & Poor`s

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας την απόφαση του οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor`s να αναβαθμίσει την κατάταξη της Κύπρου,  ανέφερε ότι πρόκειται για κάτι μικρό μεν πολύ σημαντικό δε, επειδή εδώ και χρόνια είναι η πρώτη περίπτωση αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου.

Αφού παρατήρησε ότι η αναβάθμιση αφορά τόσο τη μακροπρόθεσμη και όσο και τη βραχυπρόθεσμη κατάταξη της Κύπρου κατά μία βαθμίδα στην κλίμακα του συγκεκριμένου οίκου, πρόσθεσε ότι «αυτή η αναβάθμιση δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει οι κίνδυνοι για την οικονομίας μας, αλλά είναι ένα σημάδι ότι είμαστε στο σωστό δρόμο διόρθωσης και μεταρρυθμίσεων».

Περαιτέρω ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ είπε πως «πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό οφείλεται στις προσπάθειες που καταβάλλει και στις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο κυπριακός λαός και στη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες κάποτε κάνουν και υπερβάσεις» στην προσπάθεια να διάσωσης της οικονομίας.

«Σημειώνοντας αυτή τη θετική εξέλιξη, επισημαίνουμε ταυτόχρονα ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ακόμα πως «θα πρέπει και η Κυβέρνηση να συνεχίσει με σταθερό τρόπο την εφαρμογή του προγράμματος διόρθωσης».