Δήλωση Μάριου Καρογιάν για τις εκλογές στο ΔΗΚΟ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Μάριος Καρογιάν προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

Σε λιγότερο από 48 ώρες ανοίγουν στο ΔΗΚΟ οι κάλπες μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ο Πρόεδρος που θα ηγηθεί του κόμματος κατά την κρισιμότερη μετά το 1974 περίοδο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ουδέποτε μία εσωκομματική διαδικασία είχε τέτοια στρατηγική για τον τόπο μας σημασία.

Εκτός από τρίτο σε δύναμη κόμμα, το ΔΗ.ΚΟ. είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας και ο κυβερνητικός εταίρος από τις συμπεριφορές και επιλογές του οποίου εξαρτάται η σταθερότητα με την οποία η Κύπρος οφείλει να συνεχίσει την πορεία της προς την έξοδο από την οικονομική κρίση και την απαλλαγή από το μνημόνιο στο οποίο μας οδήγησαν όσοι φέρουν την ευθύνη για την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και των δημόσιων οικονομικών μας.

Τα πεπραγμένα του παρελθόντος έχουν αξιολογηθεί από τον κυπριακό λαό.

Και στις βουλευτικές εκλογές του 2011, οπότε το ΔΗ.ΚΟ. στάθηκε όρθιο διαψεύδοντας τις κασσάνδρες του και τις δημοσκοπήσεις. Και στις Προεδρικές Εκλογές του 2013, το αποτέλεσμα των οποίων δικαίωσε πανηγυρικά τίς δύσκολες αλλά σωτήριες αποφάσεις που πήραμε ενώνοντας τίς δυνάμεις μας με τίς δυνάμεις που, στο όνομα της εθνικής συνεννόησης και των προκλήσεων του μέλλοντος, ξεπέρασαν τους διχασμούς του παρελθόντος.

Όσοι επιμένουν να αναφέρονται σε αυτό με άδικες κατηγορίες, ιστορικές ανακρίβειες και υβριστικές εκφράσεις απλώς σκιαμαχούν αποφεύγοντας εκ του πονηρού να αναφερθούν στο παρόν και το μέλλον που αποτελούν τα μέγιστα εθνικά μας διακυβεύματα.

Ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται να αποδίδουν οι πρώτες θυσίες του λαού μας και να καρποφορούν οι προσπάθειές της κυβέρνησης που αγωνιστήκαμε να σχηματισθεί σε πείσμα των δημαγωγών του λαϊκισμού και των αμετανόητων του νεοφιλελευθερισμού.

Η αναβάθμιση της οικονομίας μας από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s και η σταθεροποίηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες αποτελούν αδιάψευστους δείκτες μιας προόδου που πρέπει να συνεχισθεί απρόσκοπτα.

Δεν είναι ώρα για επιλογές υψηλού ρίσκου.

Δεν είναι η ώρα για εμπάθειες και ανώριμους πειραματισμούς.

Δεν είναι η ώρα της διακινδύνευσης και της παρέκκλισης από την πορεία της ιδεολογικής συνέπειας και της συλλογικής υπευθυνότητας.

Είναι η ώρα της κατηγορηματικής επιβεβαίωσης μιας αραγούς ενότητας τόσο σε κομματικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Είναι η ώρα της συσπείρωσης γύρω από τις ιδρυτικές αρχές του ΔΗ.ΚΟ. που σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρες.

Είναι η ώρα της συστράτευσης γύρω από τις στρατηγικές επιλογές που κατέστησαν το ΔΗ.ΚΟ. ηγεμονική δύναμη του Κέντρου και εγγυήτρια δύναμη της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ευημερίας του λαού μας

Τα χρόνια που έρχονται είναι δύσκολα.

Μπορούν όμως να γίνουν δημιουργικά.

Και θα γίνουν δημιουργικά με το ΔΗΚΟ ενωμένο να κερδίζει τις μάχες ενάντια στις δυνάμεις που αντιστέκονται στις απαραίτητες για να ορθοποδήσει ο τόπος αλλαγές του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.

Να κερδίζει τη μάχη στην πρωτοπορία των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται ότι χωρίς την τιμωρία των ενόχων της καταστροφής, την κάθαρση από τη γάγγραινα της διαπλοκής και την ριζική μεταρρύθμιση του τρόπου διακυβέρνησης και του προτύπου ανάπτυξης δεν υπάρχει ούτε εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών, ούτε αποκατάσταση της δικαιοσύνη και ούτε ανάκαμψη της μεσαία τάξη που σήμερα πληρώνει αμαρτίες που η ίδια δεν έχει.

Αυτή η μάχη είναι η μεγάλη μας κοινή υπόθεση.

Θα την δώσουμε μαζί με το παρόν που θα δώσουμε όλοι μας την Κυριακή, υπερβαίνοντας τα όσα μας χώρισαν, τα όσα μας πίκραναν, τα όσα προκάλεσαν την ιστορική μας μνήμη και την ιδεολογική μας ευαισθησία.

Γιατί, αυτή η μάχη ανήκει σε όλους και αποτελεί χρέος του καθενός μας.

Αυτό είναι το ζητούμενο της εντολής που θα δοθεί την Κυριακή

Αυτή είναι η απόφαση των Δηκοϊκών.

Αυτή είναι η δέσμευσή μου για την επόμενη μέρα που θα ξημερώσει ως η πρώτη μέρα μίας ενωτικής και συντεταγμένης επίθεσης για ένα ελπιδοφόρο μέλλον πολιτικής σταθερότητας και κοινωνικών επιτευγμάτων.