ΔΗΣΥ: Διαφωνούμε με την αποπαγοποίηση ενός τεράστιου αριθμού νέων προσλήψεων στον δημόσιο

Διαφωνούμε με την αποπαγοποίηση ενός τεράστιου αριθμού νέων προσλήψεων στον δημόσιο, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο εκπροσώπος τύπου του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά για αποπαγοποίηση θέσεων

Επιθυμούμε να επαναλάβουμε ότι διαφωνούμε με την αποπαγοποίηση ενός τεράστιου αριθμού νέων προσλήψεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα που θυμίζει παλιές εποχές όπου οι προσλήψεις γίνονταν αλόγιστα κατά χιλιάδες.

Μας προκάλεσε έκπληξη που αυτό ήταν μία από τις πρώτες πολιτικές πράξεις της παρούσας κυβέρνησης. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν ανάγκες και δηλώνουμε υπεύθυνα πως είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αποπαγοποίηση ενός μικρότερου αριθμού μέσα από μια αυστηρότερη αξιολόγηση.

Αρχικά είχαμε την αίσθηση ότι η κυβέρνηση θα έπραττε αυτό ακριβώς. Δυστυχώς, η υπαναχώρηση και η άτεγκτη στάση της κυβέρνησης δεν μας επιτρέπει να συμφωνήσουμε. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πακέτο θέσεων είναι με διαφορά το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας.

Το μόνιμο δημοσιονομικό κόστος θα κληθούν να αναλάβουν οι φορολογούμενοι πολίτες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό δεν μπορούμε να συγκατανεύσουμε.