ΑΚΕΛ: Εκατοντάδες επιχειρήσεις αφέθηκαν να κλείσουν λόγω πανδημίας, κι άλλες στηρίχθηκαν χωρίς να δικαιούνται

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αφέθηκαν να κλείσουν λόγω της πανδημίας, κι άλλες στηρίχθηκαν με κρατικό χρήμα χωρίς να δικαιούνται, αναφέρι σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ

Τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε μη δικαιούχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι εξαιρετικά σοβαρά. Τριάντα δύο εκατ. ευρώ δόθηκαν σε μη δικαιούχους και άλλα 13.8 εκατ. ευρώ δόθηκαν, κατά λάθος, σε ξένες εταιρίες.

Τέτοιων διαστάσεων διασπάθιση δημόσιου χρήματος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και σίγουρα ακυρώνει τον μύθο της προηγούμενης κυβέρνησης για την τέλεια, όπως ισχυρίζεται, διαχείριση που έκανε την περίοδο της πανδημίας. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που προκύπτουν αν τελικά όλα αυτά δεν ήταν λάθη αλλά εξυπηρετήσεις ημετέρων και, μάλιστα, εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές.

Το ΑΚΕΛ ζητά να κατατεθεί στη Βουλή αναλυτικός κατάλογος με τα στοιχεία των φυσικών και νομικών προσώπων που έλαβαν στήριξη χωρίς να δικαιούνται και τις σχετικές ημερομηνίες καθώς επίσης τον κατάλογο των δικαιούχων κρατικής στήριξης που τελικά δεν τους χορηγήθηκε.

Είναι διπλή πρόκληση το γεγονός ότι επιχειρήσεις που δεν δικαιούνταν ενισχύθηκαν με δημόσιο χρήμα, την ώρα που εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις που πλήγηκαν από την πανδημία αφέθηκαν να κλείσουν.