Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου καταθέτει έφεση – Δεν αποδέχεται την ενοχή του

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας υποβάλλει εντός της ημέρας ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, την 1η Ιουνίου, τον καταδίκασε σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή καθώς βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης σε ανήλικη το 1981.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιεράρχης δεν αποδέχεται την επίθεση και καταθέτει 13 λόγους για τους οποίους προχωρεί σε έφεση.

Ειδικότερα, όπως ενημερώνεται το SigmaLive ο τέως Κιτίου προβάλλει 13 λόγους έφεσης. Οι πλείστοι εξ αυτών αφορούν νομικά σφάλματα του Δικαστηρίου. Μεταξύ άλλων προβάλλεται ότι ο τέως Κιτίου δεν έτυχε δίκαιης δίκης ενόψει του τεράστιου χρονικού διαστήματος των 42 χρόνων από τη ημερομηνία της φερόμενης, όπως ισχυρίζεται, καταγγελίας μέχρι την εκδίκασή της.

Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορεί το Δικαστήριο να εξετάσει τους ουσιαστικούς μάρτυρες καθότι απεβίωσαν ή δεν θυμούνταν ενώ από την άλλη αδυνατούσε να προσφέρει σημαντικότατους μάρτυρες υπεράσπισης είτε γιατί κι αυτοί είχαν αποβιώσει ενώ άλλοι έπασχαν από διαγνωσμένη άνοια, αναφέρεται στους λόγους έφεσης. Επίσης, όλοι η πραγματική μαρτυρία, έγγραφα ή και φωτογραφίες καθώς και η διαμόρφωση του χώρου μετά από 42 χρόνια είχαν αλλοιωθεί ή καταστραφεί, όπως επισημαίνεται.