ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ δύο μεγάλα κόμματα της ευρύτερης κεντροδεξιάς (Bίντεο)

Δήλωση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου με το πέρας της συνάντησης του με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Y7HMUiCh7Do&feature=youtu.be

Ήταν για μένα μια πάρα πολύ σημαντική συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος. Δεν ήταν απλά μία συμβολική συνάντηση ή εθιμοτυπική, είμαστε αγαπητέ Νικόλα, οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων της ευρύτερης κεντροδεξιάς. Δύο κομμάτων που συναποτελούν τους κύριους πυλώνες της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη.

Όσο απαραίτητη είναι για το καλό του τόπου η συνεργασία των κομμάτων μας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση του, είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντική και η συναντίληψη και η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Θέλω να ευχηθώ ακόμα μια φορά κάθε επιτυχία στα νέα του υψηλά καθήκοντα. Καθήκοντα επιφορτισμένα με μεγάλες ευθύνες για τον τόπο. Ο τόπος μας βρίσκεται ενώπιον ιστορικών προκλήσεων, που το θεωρούμε ως ευκαιρία αυτές οι ιστορικές προκλήσεις να μετατραπούν σε ευκαιρίες μεγάλες ευκαιρίες για καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

Θα προσθέσω ότι με τον φίλο Νικόλα Παπαδόπουλο, όταν το δικό μου κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση και όταν τόσο ο ίδιος όσο και εγώ δεν ήμασταν στα πηδάλια των κομμάτων μας, συνεργαστήκαμε και τολμήσαμε, είπαμε αλήθειες. Τολμήσαμε και προβάλλαμε αλλά και υιοθετήσαμε μέτρα που είχαν τότε και αντιδράσεις αλλά και πολιτικό κόστος αλλά ήταν μέτρα αναγκαία για τον τόπο.

Αντιλαμβάνεστε ότι τώρα τα δύο κόμματα βρίσκονται στην ίδια κυβέρνηση, βρισκόμαστε στις ηγεσίες αυτών των κομμάτων της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης, η συνεργασία μας θα είναι ακόμα πιο αγαστή με ένα και μόνο στόχο να κερδίσουμε το στοίχημα του αύριο, ένα αύριο καλύτερο για τα παιδία μας και τις μελλοντικές στιγμές.