ΔΗΣΥ: Ας μας απαντήσει το ΑΚΕΛ, γιατί δεν κατηγορεί την Τουρκία

Για το ΑΚΕΛ αμφισβητούνται και οι προθέσεις και η βούληση για την επίλυση του κυπριακού, όλων, πλην του ίδιου του ΑΚΕΛ, τόνισε σε δήλωσή του – απάντηση προς το ΑΚΕΛ, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου.

Αυτούσια η δήλωση:

Το ΑΚΕΛ κατέφυγε και σήμερα, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ΓΓ των ΗΕ, στην τακτική της στείρας κριτικής παραβλέποντας ότι είναι επιζήμια η όποια αντιπαράθεση στη βάση διαρροών κι ενώ επίκειται ενημέρωση προς τα κόμματα από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με αυτή την επιστολή προς τα ΗΕ ζητάει όπως έχει κάνει επανειλημμένα και επίμονα, την επανάληψη των διαπραγματεύσεων. Ανταποκρίθηκε δε το προηγούμενο διάστημα καταθέτοντας και νέες ιδέες, όπως άλλωστε ήταν και η προτροπή του ΓΓ των ΗΕ, τις οποίες και επαναλαμβάνει στην επιστολή του.

Ας μας απαντήσει το ΑΚΕΛ.

Τι έχει να πει για το γεγονός ότι από την Τ/κ πλευρά δεν ακούσαμε καμία πρόταση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και γιατί δεν σχολιάζει αρνητικά αυτή τη στάση των τ/κ; Ας μας απαντήσει το ΑΚΕΛ, αντί να βάλλει κατά του Προέδρου Αναστασιάδη.

Τι έχει να πει για τα σενάρια που εξυφαίνονται για άνοιγμα της Αμμοχώστου υπό τ/κ διοίκηση αντί της επιστροφής στους νόμιμους κατοίκους βάσει των ψηφισμάτων των ΗΕ;

Ας μας απαντήσει τέλος το ΑΚΕΛ γιατί δεν κατηγορεί την Τουρκία. Η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα έθετε προσκόμματα (από το Brexit μέχρι τις εκλογές στο εσωτερικό της) για να μην υπάρξει επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων και τώρα έχει εισβάλλει στην κυπριακή ΑΟΖ δυναμιτίζοντας το κλίμα. Μόλις χθες η Τουρκία απείλησε την κυπριακή Δημοκρατία ότι αν προχωρήσουμε όπως λέει η ΕΕ και το διεθνές δίκαιο θα υπάρξει απάντηση.

Για όλα αυτά το ΑΚΕΛ δεν έχει κάτι να πει αλλά έχει πολλά να πει για τις ιδέες του Προέδρου Αναστασιάδη, οι οποίες ούτε θέσεις, ούτε προϋποθέσεις είναι αλλά προτάσεις για διευκόλυνση της συζήτησης. Τελικά για το ΑΚΕΛ αμφισβητούνται και οι προθέσεις και η βούληση για την επίλυση του κυπριακού, όλων, πλην του ίδιου του ΑΚΕΛ.