Δημητρίου: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε και έχει πλάνο για την οικονομία

Σε δηλώσεις της, η Εκπροσώπος Τύπου του Υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κ. Αννίτα Δημητρίου για την Οικονομία και για το Φυσικό Αέριο ανέφερε ότι  η κυβέρνηση Αναστασιάδη είχε και έχει πλάνο για την οικονομία, το οποίο και αποδίδει.

“Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάστηκε χθες ενώπιον της Ολομέλιας από τον Υπουργού Οικονομικών, αυτή είναι η εικόνα που οι πολίτες βιώνουν και αντιλαμβάνονται, αυτή είναι η εικόνα που επιβεβαιώνεται από τους Διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αποστολή της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη επιτεύχθηκε αφού τα βαρίδια του υπερδανεισμού, των ελλειμμάτων και των ασύστολων δαπανών που έπλητταν οικονομία και πολίτες εξαλείφθηκαν.

Η κατάσταση της χώρας μας είναι σαφώς βελτιωμένη και με σταθερά βήματα μπροστά, χωρίς σε καμία περίπτωση υπονόμευση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και οικονομικής προοπτικής θα εξεταστεί κάθε νέο εργαλείο και κάθε εισήγηση για να βελτιωθεί ότι εκκρεμεί και να προχωρήσουμε ακόμη ένα βήμα περαιτέρω με περισσότερες ευκαιρίες και προοπτικές για κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Αυτό απαιτεί μια υπεύθυνη πολιτική χωρίς πειραματισμούς και θολές υποσχέσεις. Συνεχίζουμε σταθερά μπροστά.

 

Αναφορικά με τον  ενεργειακό κολοσσό ΕΝΙ και τα σχέδια για νέες γεωτρήσεις η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι από το σχεδιασμό σε πράξεις και υλοποιήσεις περνά για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ προχωρά με αίτηση που κατέθεσε σε νέες γεωτρήσεις στα τεμάχια 6 και 3 ενώ παράλληλα ζητήθηκε και επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 6 κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητα της εταιρείας.

Η μεθοδική και στοχευμένη πολιτική της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη δεν σταματά φυσικά εδώ αφού παράλληλα γίνονται όλες οι συνοδευτικές διαδικασίες όπως οι διπλωματικές ενέργειες, και μελέτες για τη δέσμευση της περιοχής. Στην ίδια κατεύθυνση βεβαίως ήταν και η συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας στην Ουάσινγκτον με θέμα την ενδυνάμωση της ενεργειακής ασφάλειας της Κύπρου και το μήνυμα είναι πως έχουμε και την δική της υποστήριξη.

Το Saipem 12000 λοιπόν βάζει πλώρη από τις Κανάριες Νήσους στην κυπριακή ΑΟΖ και ο ενεργειακός μας σχεδιασμός προχωρά συγκεκριμένα και αποτελεσματικά.”