Προδρόμου: Οι κινδυνολογίες διαψεύδονται με τον καλύτερο τρόπο

Στο φυσικό αέριο και για την οικονομία αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις του  ο Εκπροσώπος Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Προδρόμου και τόνισε ότι οι κινδυνολογίες διαψεύδονται, με τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη να προχωρά το ενεργειακό πρόγραμμα με γεωτρήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Συνεχίζοντας ο κ Προδρόμου ανέφερε:

“Ευτυχώς που οι προβλέψεις του υποψηφίου κ.Νικόλα Παπαδόπουλου ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήθεν θυσίασε την ενεργειακή προοπτική, όπως και σχετικές αιτιάσεις που προβάλλονται από το ΑΚΕΛ, διαψεύδονται με τον καλύτερο τρόπο.

Η αίτηση και ο προγραμματισμός της ιταλικής ΕΝΙ για τρεις γεωτρήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα δείχνει ότι προχωράμε στην αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου. Η πρόνοια και για δεύτερη άδεια επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο στόχο «Καλυψώ» του τεμαχίου 6 δείχνει μάλιστα την αποφασιστικότητα του μεγάλου εταίρου μας.

Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη έχει πρόγραμμα στην ενέργεια για τα επόμενα χρόνια. Η Κύπρος μεπρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη έχει πρόγραμμα και προοπτική για το φυσικό αέριό της.

Οι πολύ καλές δημοσιονομικές επιδόσεις ανοίγουν προοπτική για μείωση φορολογιών και ενθάρρυνση της οικονομικής δημιουργίας και της ανάπτυξης

Μπροστά στις πολύ καλές δημοσιονομικές επιδόσεις, που επισφραγίζονται με το πρωτοφανές για την Κύπρο πλεόνασμα μισού δισεκατομμυρίου στους πρώτους δέκα μήνες φέτος και νέο πλεόνασμα που προϋπολογίζεται για το 2018, γίνεται βέβαια λόγος για τις μεγάλες δυνατότητες που δημιουργεί η διακυβέρνηση Αναστασιάδη για πολιτικές που δίνουν όφελος στους πολίτες και τους επιστρέφουν καρπούς που έφεραν οι προσπάθειές τους.

Εμείς όμως θέλουμε να επισημάνουμε και την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών χτες στη Βουλή για τη δυνατότητα μείωσης φορολογιών.

Πράγματι, φιλοσοφία αυτής της διακυβέρνησης είναι ότι τα περιθώρια που δίνει η καλή δημοσιονομική πολιτική αξιοποιούνται για να έχουμε όσο το δυνατό χαμηλότερη φορολογία και έτσι ενδυναμώνεται η ανάπτυξη και δίνονται δυνατότητες στην επένδυση, την καινοτομία και την οικονομική δημιουργία.

Έτσι θα προχωρήσει τα επόμενα χρόνια η διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Έτσι θα προοδεύσει η Κύπρος, με σταθερά βήματα μπροστά.”