ΔΗΚΟ: Πρέπει να διορθωθούν τα εγκληματικά λάθη και να αρθεί η αδικία

Δηλώσεις της εκπροσώπου τύπου του Δημοκρατικού κόμματος για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια:

Η κυβέρνηση οφείλει να επαναδιαπραγματευτεί και να μην προσφέρει βορά στην Τρόικα τους χιλιάδες μικροδανειζόμενους

Το Δημοκρατικό Κόμμα, προειδοποιεί για πολλοστή φορά ότι η διατήρηση του ορισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων ως έχει, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος και κίνδυνο να βρεθούν στον κυκλώνα των μαζικών εκποιήσεων χιλιάδες κατοικίες και ακίνητα.

Όσο η κυβέρνηση δεν επαναδιαπραγματεύεται τον ορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αφήνει την Τρόικα να οχυρώνεται πίσω από το μνημόνιο, που ήταν αποτέλεσμα εκβιαστικής διαπραγμάτευσης και εγκληματικών παραλείψεων τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να διορθώσουμε τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος.

Ο ορισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που επιβλήθηκε στην Κύπρο είναι ο αυστηρότερος στο κόσμο, αφού ακόμα και χώρες του μνημονίου όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία δεν αντιμετωπίζουν τόσο αυστηρές οδηγίες.

Η Κυβέρνηση οφείλει να επαναδιαπραγματευτεί τον ορισμό, να αποκαταστήσει το δίκαιο και να μην προσφέρει βορά στις ορέξεις της Τρόικας, τους χιλιάδες μικροδανειζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όσο η κυβέρνηση δηλώνει τυφλή υποταγή στους δανειστές, τους επιτρέπει να θέλουν όλο και περισσότερα. Ήδη, χθες η Τρόικα απαίτησε ψήφιση της νομοθεσίας για εκποιήσεις της κύριας κατοικίας.