ΔΗΣΥ: Επικροτούμε πλήρως την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δηλώσεις του Εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομου Προδρόμου:

Θεωρούμε ότι η ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία χρηματοδοτικού οργανισμού για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί μια σωστή και στρατηγικής  σημασίας κίνηση, στην κατεύθυνση της ανάσχεσης της ύφεσης, για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η λειτουργία ενός τέτοιου οργανισμού, ως αιμοδότη σε ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ένα από τα κρίσιμα προβλήματα της οικονομίας μας σήμερα, σε μια αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Υπάρχει πράγματι ανάγκη να συγκεντρώνονται, να διεκπεραιώνονται και να διοχετεύονται εκεί που πρέπει πόροι που θα εξασφαλίζονται τόσο από τοπικές, όσο και από εξωτερικές πηγές, όπως είναι διεθνείς χρηματοδοτικοί οργανισμοί (η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, κλπ).

Η στήριξη ενός τέτοιου οργανισμού, που θα παίξει ρόλο ενδιάμεσου προκειμένου να καταλήγουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πόροι μέσω του τραπεζικού συστήματος, υλοποιεί τη γενική ιδέα του επιτελικού ρόλου του κράτους. Θέλουμε να τη δούμε να εφαρμόζεται. Αναμένουμε να ενισχύσει έμπρακτα τη ραχοκοκκαλιά της κυπριακής οικονομίας, που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως και νέες καινοτόμες παραγωγικές πρωτοβουλίες τις οποίες τόσο πολύ χρειάζεται σήμερα η χώρα.