Διάταγμα κράτησης για ακόμη 6 μέρες για τους 2 ύποπτους για σεξουαλική εκμετάλλευση

Για άλλες 6  ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης ενός 35χρονου από την Ορόκλινη και ενός 57χρονου επιχειρηματία από τη Λάρνακα, οι οποίοι  θεωρούνται ύποπτοι για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, για παραβάσεις του νόμου για την πρόληψη και την εκμετάλλευση προσώπων και την προστασία των θυμάτων και για διαφθορά γυναίκας μεταξύ 13 – 17 ετών.

Εναντίον του 35χρονου εξετάζονται τα αδικήματα της απαγωγής, του βιασμού, της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, εκμετάλλευση πόρνων και άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς, ληστεία και κλοπή. Τα αδικήματα είχαν διαπραχθεί μεταξύ του καλοκαιριού 2012 και 28 Απριλίου 2014.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «σήμερα οι δύο ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο ανανέωσε το διάταγμα κράτησης τους για άλλες έξι ημέρες. Εναντίον των δύο υπόπτων εξετάζονται τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παραβάσεις του νόμου για την πρόληψη και την εκμετάλλευση προσώπων και την προστασία των θυμάτων, και διαφθορά γυναίκας μεταξύ 13 – 17 ετών».

Εξετάζονται επίσης τα αδικήματα της απαγωγής, του βιασμού, της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, εκμετάλλευση πόρνων και άγρα πελατών για ανήθικους σκοπούς, ληστεία και κλοπή.

Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ακόμα ότι «η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας έγινε κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν απόφασης του Δικαστηρίου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λάρνακας είπε πως «για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ληφθεί μεγάλος αριθμός καταθέσεων και έχουν σταλεί αρκετά τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα αξιολογηθούν».

Η διαδικασία για ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δύο υπόπτων πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών αφού η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Νάταλι Ταλαρίδου ανέφερε ότι από ενημέρωση που είχε από την Κατηγορούσα Αρχή «φαίνεται ότι υπάρχουν εμπλεκόμενα στην υπόθεση κατ` ισχυρισμό θύματα τα οποία είναι κάτω των 18 χρόνων. Με στόχο να προστατευθεί η ταυτότητα των προσώπων αυτών βάσει του άρθρου 30 του Συντάγματος η διαδικασία για ανανέωση του διατάγματος κράτησης πρέπει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών».

Από την 1η Μαΐου ημέρα που εξεδόθη το πρώτο διάταγμα προσωποκράτησης των δύο υπόπτων η Αστυνομία έχει λάβει καταθέσεις από 20 και πλέον άτομα του επαγγελματικού και φιλικού περιβάλλοντος του 35χρονου και του 57χρονου και από ενοίκους των πολυκατοικιών στις οποίες ήταν τα διαμερίσματα των δύο ατόμων σε Λευκωσία και Λάρνακα. Επίσης έχουν ληφθεί καταθέσεις από την 14χρονη και τη μητέρα της, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δύο υπόπτων ενώ έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τους. Επίσης έχουν σταλεί για ειδικές αναλύσεις στο Ινστιτούτο Γενετικής διάφορα τεκμήρια που έχουν παραληφθεί από το διαμέρισμα του 35χρονου.

Οι ανακριτές έχουν ακόμα παραλάβει από το γραφείο του 57χρονου αρκετές βιντεοκασέτες το περιεχόμενο των οποίων διερευνάται από την Αστυνομία, ενώ στο διαμέρισμα του εντοπίστηκε αριθμός σεξουαλικών βοηθημάτων.

Μέχρι τη λήξη του νέου διατάγματος κράτησης των δύο υπόπτων την επόμενη Τρίτη, η Αστυνομία αναμένεται να λάβει πέραν των 20 καταθέσεων από το επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον των δύο υπόπτων και των δύο ανήλικων κοριτσιών.

Η Αστυνομία θα διερευνήσει επίσης τους ισχυρισμούς του 35χρονου, ενώ ο 57χρονος αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις των αστυνομικών ανακριτών.