ΔΗΚΟ: Ανησυχία για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών από εκπαιδευτικούς

ΔΗΚΟ: Ανησυχία για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών από εκπαιδευτικούς

 Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία για το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με σεξουαλικές παρενοχλήσεις παιδιών από εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

Είναι γεγονός ότι οι προσπάθειες για ενίσχυση της προστασίας και της ασφάλειας των παιδιών, ιδιαίτερα στα σχολεία πρέπει να ενταθούν τόσο σε επίπεδο σχολικών Διευθύνσεων αλλά κυρίως από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας.

Η σχετική νομοθεσία παράγει ευθύνες οι οποίες δεν πρέπει να περιορίζονται σε εγκυκλίους και σχεδιασμό πρωτοκόλλων αλλά να διασφαλίζεται η αποτελεσματική εφαρμογή των πρωτοκόλλων εντοπισμού, διαχείρισης και ελέγχου με κύριο γνώμονα την προστασία των παιδιών.

Θεωρούμε επίσης εξαιρετικά σημαντικό όπως η ενημέρωση μαθητών, γονέων αλλά και εκπαιδευτικών για αυτό το θέμα πρέπει να ενταθεί με τέτοιο τρόπο που να ενθαρρύνουν τα παιδιά να προβαίνουν σε καταγγελίες και να εφιστούν την προσοχή των Διευθύνσεων ώστε να δρουν άμεσα με μηδενική ανοχή και μηδενική συγκάλυψη.

Τα παιδιά μας έχουν δικαίωμα να νιώθουν προστασία στο σχολείο. Και η πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη να την εξασφαλίζει.