ΔΗΠΑ: Οι απολύσεις και ποινικοποίηση του συνδικαλισμού με δικτατορικές και φασιστικές αποφάσεις μας παίρνουν πολλά χρόνια πίσω

Οι απολύσεις και ποινικοποίηση του συνδικαλισμού με δικτατορικές και φασιστικές αποφάσεις μας παίρνουν πολλά χρόνια πίσω

Αναφορικά με το τεράστιο θέμα της Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, σύσσωμη η Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διεύθυνση να άρει τη διαθεσιμότητα και την πρόταση για απόλυση της προέδρου της Οργάνωσης των εκπαιδευτικών, για να μπορούν να καθίσουν σε διάλογο και να επιλύσουν τα εργασιακά προβλήματα. Οι δικτατορικές και φασιστικές αποφάσεις για απολύσεις και ποινικοποίηση του συνδικαλισμού δεν έχουν χώρο στην πολιτισμένη μας κοινωνία. Ταυτόχρονα, εγγράψαμε το θέμα στην Επιτροπή και θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Επιπρόσθετα, συζητήσαμε το θέμα του υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά σχολεία και το θέμα των τετράμηνων. Όσον αφορά το θέμα του υπερπληθυσμού εντείνουμε τις προσπάθειες και τις συνέργειες με το Υπουργείο Παιδείας ούτως ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στα σχολεία και να δοθεί τέλος στα μετακινούμενα τμήματα.

Σχετικά με το ευαίσθητο θέμα των τετράμηνων για την ΄Γ Λυκείου, θα συζητήσουμε το θέμα σε ειδική συνεδρία μαζί με τον Υπουργό ούτως ώστε να μπορεί να βρεθεί λύση και να φύγει η ασφυκτική πίεση από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με την εισήγηση μου για κατάθεση ειδικού νομοσχεδίου για την ακριτική και περίκλειστη περιοχή Τυλληρίας, χαίρομαι γιατί το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει την ανάγκη εξεύρεσης και ψήφισης ειδικών ρυθμίσεων όπου για λόγους Εθνικού Δημοσίου Συμφέροντος να δοθούν ειδικά κίνητρα για την παραμονή Εκπαιδευτικών και κατοίκων στην περιοχή.

Τέλος η Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων θέλει να τονίσει ότι θα δώσει όλες της τις δυνάμεις για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού, θα πρέπει όμως το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση να εισακούσουν τις προτάσεις μας ούτως ώστε να δοθεί μια νέα πνοή και αίσθηση για τον Πολιτισμό μας.