Αβέρωφ: Να μην στοχοποιούμε τον επιχειρηματία, είναι αυτός που πληρώνει φόρους για να συντηρείται το κράτος

Αβέρωφ: Να μην στοχοποιούμε τον επιχειρηματία, είναι αυτός που πληρώνει φόρους για να συντηρείται το κράτος

Την εταιρεία Blue Island επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού συνοδευόμενος από συνεργάτες και από κοινού με τον Δήμαρχο Στροβόλου κ. Παπαχαραλάμπους. Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Σήμερα βρεθήκαμε εδώ στο Blue Island που είναι η επιχείρηση που τροφοδοτεί και το χονδρικό και το λιανικό εμπόριο στον τομέα των φρέσκων ψαριών. Θέλω να συγχαρώ τους ιδρυτές της εταιρείας, τους αγαπητούς μου Γιώργο Ζαλούμη και Σταύρο Κρεμμό, όχι μόνο για την ιδέα της ίδρυσης αυτής της εταιρείας αλλά πολύ περισσότερο γιατί παρατήρησα σήμερα ότι σταδιακά έδωσαν τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, τα παιδιά τους τον Γιάννη, τον Κωνσταντίνο και τη Μαρία. Για εμένα αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία απ’ ότι η καθόλα επιτυχημένη επιχείρηση στον τομέα του φρέσκου ψαριού. Ξέρω από ψάρια όχι γιατί αλιεύω ψήφους, ξέρω από ψάρια γιατί γεννήθηκα στη θάλασσα, δούλεψα σε ψαροταβέρνες, η οικογένεια μου ακόμα ασχολείται με τις ψαροταβέρνες. Το ψάρι είναι κύριο συστατικό στη διατροφή πολύ περισσότερο στην υγιεινή διατροφή. Δεν υπάρχει νοικοκυριό, δεν υπάρχει εστιατόριο, δεν υπάρχει υπεραγορά που δεν έχει προς διάθεση ψάρι. Όμως εδώ είδα ένα πρότυπο βιομηχανίας με πρόγραμμα, με μεθοδικότητα αλλά και να ξέρει ο καταναλωτής, απολαμβάνουμε τη τσιπούρα μας, το λαβράκι μας, το σολομό μας, το φαγκρί μας, το καλαμάρι μας, τη γαρίδα στο πιάτο, όμως υπάρχει μια προεργασία που πρέπει να κρατάς πολύ αυστηρά πρότυπα υγιεινής αλλά να είσαι και ανταγωνιστικός μέσα σε ένα πάρα πολύ δύσκολο περιβάλλον.

Γιάννη, Κωνσταντίνε και Μαρία ξέρω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά που κάνετε. Αν ήσασταν στο εμπόριο των κρεάτων, καμιά φορά όσο περισσότερο χρόνο έχεις να διαθέσεις το βοδινό κρέας τόσο περισσότερη αξία μπορεί να έχεις γιατί χρειάζεται να περάσουν εβδομάδες, μήνες. Το ψάρι πρέπει να έχεις το σύστημα και το λογισμικό να πάει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στον καταναλωτή γιατί η αξία του ψαριού είναι να είναι φρέσκο.

Θέλω να σας συγχαρώ για αυτό τον προγραμματισμό. Έμεινα ενθουσιασμένος με τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης σας και είναι αυτά τα θετικά, πετυχημένα παραδείγματα που πρέπει να βγάζουμε έξω στην κοινωνία. Η Κύπρος μας έχει σωστούς επιχειρηματίες, έχει σωστούς νέους που μπαίνουν, δεν είστε ούτε πλουτοκράτες και αν δεν δουλέψετε εσείς, οι γονείς σας και η οικογένεια σας, δύσκολα θα πληρωθούν οι υπάλληλοι. Θέλω να στείλω ένα επιπρόσθετο μήνυμα: να μην στοχοποιούμε τον επιχειρηματία, είναι αυτός που μέσα από τα κέρδη πληρώνει φόρους για να συντηρείται το κράτος, είναι αυτός που μέσα από μια πετυχημένη επιχείρηση εργοδοτεί και έμαθα πάνω από 200 άτομα προσωπικό και πάλι τα συγχαρητήρια και θα είμαστε δίπλα στους πετυχημένους να στέλνουμε τα σωστά πρότυπα στην κοινωνία».

Από την πλευρά της εταιρείας ο κ. Κρεμμός δήλωσε τα εξής:

«Καταρχάς ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που μας επισκέφθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις μας όπου μας έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας, να πούμε τους προβληματισμούς μας, να δούμε τις προσδοκίες που έχουμε και τις διάφορες επιλογές που βλέπουμε στον τομέα τον πρωτογενή όπου σωστά είπε ο Πρόεδρος εργοδοτούμε πέραν των 200 ατόμων και πιστεύουμε ότι σιγά σιγά μπορεί αυτός ο τομέας να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε Πρόεδρε ότι είναι ένας τομέας όπου σχεδόν το 1/3 το εξάγουμε στο εξωτερικό άρα βοηθάει και πάρα πολύ την οικονομία μας. Άρα η κυβέρνηση θέλουμε να είναι δίπλα μας και εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».