ΔΗΚΟ:Καλούμε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αποδεχτεί το Νόμο

Η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου σε σημερινές δηλώσεις της δήλωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αποδεχτεί το Νόμο που συνδέει την εφαρμογή του Νόμου των εκποιήσεων με την εφαρμογή του πλαισίου αφερεγγυότητας και, ταυτόχρονα, να εργαστεί για υποβολή των νομοσχεδίων που αφορούν το πλαίσιο αυτό το συντομότερο δυνατό.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι :«Το περασμένο Σάββατο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνησή του συνεχάρησαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη στάση της σε σχέση με το θέμα των εκποιήσεων, ενώ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός ψήφισε τροπολογίες και προτάσεις νόμου που κατέθεσε η αντιπολίτευση. Όμως χτες ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προχώρησε σε μια προκλητική και ατεκμηρίωτη επίθεση εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος κατηγορώντας το για ‘φτηνό λαϊκισμό’ ».

Το πιο εκπληκτικό όμως, συνέχισε, “είναι το γεγονός ότι, λόγω των κακών χειρισμών και των παλινδρομήσεων της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, μας επιβλήθηκε το νομοσχέδιο των εκποιήσεων, όμως δόση δεν θα πάρουμε».

Επομένως, είπε η κ. Ερωτοκρίτου, «το ερώτημα είναι απλό: Αφού ενόσω θα εκκρεμεί η αναφορά στο Ανώτατο η δόση δεν θα αποδεσμευτεί, γιατί επιμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην εφαρμογή του νόμου των εκποιήσεων;».

«Καλούμε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αποδεχτεί το Νόμο που συνδέει την εφαρμογή του Νόμου των εκποιήσεων με την εφαρμογή του πλαισίου αφερεγγυότητας και, ταυτόχρονα, να εργαστεί για υποβολή των νομοσχεδίων που αφορούν το πλαίσιο αυτό το συντομότερο δυνατό», κατέληξε.