Εντονοι έλεγχοι για ”βάφτισμα” ξένων προϊόντων ως κυπριακών

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Υπουργός Γεωργίας λέγοντας ότι το Υπουργείο του θα είναι πολύ αυστηρό με εκείνους που θα εντοπιστούν να `βαφτίζουν` εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα ως κυπριακά και έκανε έκκληση προς τους εμπόρους να είναι προσεκτικοί και προς τους Κύπριους πολίτες να στηρίζουν τα κυπριακά προϊόντα.

Ο κ. Κουγιάλης, σχολιάζοντας το θέμα, είπε ότι εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι από το Τμήμα Γεωργίας και θα γίνουν ακόμα πιο έντονοι. Ανέφερε ότι προς το παρόν από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν δεν εντοπίστηκαν έμποροι να παρανομούν.

Οι γεωργικές οργανώσεις πραγματοποίησαν στο αίθριο της Βουλής εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πρακτική κάποιων εμπόρων να τοποθετούν εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα σε κιβώτια με σήμανση την κυπριακή προέλευση.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού Τάσος Γιαπάνης ανέφερε ότι όλες οι αγροτικές οργανώσεις θέλησαν, να διαμαρτυρηθούν για την πρακτική κάποιων μεγαλεμπόρων να τοποθετούν σε κιβώτια με σήμανση την κυπριακή προέλευση γεωργικά προϊόντα που προέρχονται από εισαγωγές.

Δεν μεμφόμαστε τις εισαγωγές, εξήγησε, αναφέροντας ότι εκείνο που καταδικάζεται είναι οι πρακτικές των μεγαλεμπόρων φρούτων και λαχανικών να `βαφτίζουν` εισαγόμενα προϊόντα ως κυπριακά και να εξαπατούν τον καταναλωτή ότι το προϊόν που αγοράζει είναι κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι πέραν του γεγονότος ότι τα κυπριακά προϊόντα μένουν αδιάθετα, πλήττεται και η εικόνα που έχει ο καταναλωτής για τα κυπριακά προϊόντα τα οποία αναμένει μυρωδάτα και γευστικά.