Δίκη Μιχαηλίδη: Νέα στοιχεία για τη Beeston

Διεκόπη προτού καν αρχίσει η σημερινή  ακροαματική διαδικασία στη δίκη του πρώην Υπουργού Εσωτερικών,  Ντίνου Μιχαηλίδη  αν και  αναμενόταν με ενδιαφέρον η πιθανή έναρξη της απολογίας των κατηγορουμένων.

Αιτία της απρόσμενης διακοπής ήταν ότι προσκομίστηκε από τις ανακριτικές Αρχές στο δικαστήριο νέο πληροφοριακό υλικό το οποίο, όπως είπε η Πρόεδρος του Σώματος, αφορά στοιχεία που είχαν εξαρχής ζητηθεί από τον ανακριτή της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλή σχετικά με την εταιρεία Beeston η οποία, κατά το κατηγορητήριο, φέρεται να συνδέεται με την οικογένεια Μιχαηλίδη.

Ο κατηγορούμενος, υιός του πρώην Υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη, που δικάζεται στην ίδια υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δηλώνει από την αρχή της δίκης ότι η Beeston δεν είναι συμφερόντων της οικoγένειάς του.

Η Beeston είναι μία από τις τρεις εταιρείες – οι άλλες δύο είναι η Bluebell και η P&A Investments – υπ’ ονόματι των οποίων ο Σύρος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, κατηγορούμενος και αυτός, αλλά εν τη απουσία του, φέρεται να έδωσε εντολή στην τράπεζά του στην Ελβετία να εκδοθεί σειρά επιταγών, και μία από αυτές, ύψους 5.700.000 ελβετικών φράγκων, ειπώθηκε στη δίκη ότι κατέληξε σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στη Bank Hoffman της Ελβετίας.

Για τις άλλες δύο εταιρείες, κατατέθηκε στο δικαστήριο ότι ανήκουν στον Νίκο Ζήγρα, πρώτο εξάδελφο και στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, όσο εκείνος ήταν Υπουργός Άμυνας της Ελλάδος και μέχρι λίγους μήνες πριν αρχίζει η εναντίον του δίκη, στην οποία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι εταιρείες Bluebell και P&A Investments είχαν, όπως άκουσε το δικαστήριο κατά τη μακρά ως τώρα ακροαματική διαδικασία, συσταθεί επί τούτου για να διευκολυνθεί μέσω αυτών η διαδικασία νομιμοποίησης των χρημάτων που λέγεται ότι λάμβανε ο Τσοχατζόπουλος ως προμήθεια από την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος TOR-M1.

Τον ίδιο «ενδιάμεσο ρόλο» ειπώθηκε ότι εξυπηρετούσε και η τρίτη εταιρεία Beeston, για την οποία όμως έλειπαν αξιόπιστες πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία.

Αυτά, πιστεύει η υπεράσπιση των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη, θα πρέπει να εμπεριέχονται στις νέες πληροφορίες που παραδόθηκαν, υπό ψηφιακή μορφή, στο δικαστήριο από τις ανακριτικές Αρχές, ώστε όπως λέει, «να φωτιστεί επιτέλους ποια είναι αυτή η Beeston και σε ποιόν ανήκει».

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Μιχάλη Μιχαηλίδη, “αποδεικνύεται ότι η Beeston είναι συμφερόντων του Φουάντ Αλ Ζαγιάντ”.

Τα νέα στοιχεία είναι στα χέρια των συνηγόρων υπεράσπισης και κατηγορίας προς μελέτη, και η επόμενη συνεδρία του δικαστηρίου ορίστηκε για την Δευτέρα, 8 του μηνός.