Γ. Σταθάκης: Τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας είναι η λιτότητα

Κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την απλοποίηση των διαδικασιών έναρξης νέων επιχειρήσεων ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το νέο καθεστώς αδειοδοτήσεων.

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης “η λιτότητα, τα μνημόνια και η ύφεση που έχουν επιφέρει στην αγορά, είναι σύμφωνα με τον βουλευτή, τα πραγματικά προβλήματα στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων και την προώθηση νέων επενδύσεων”.

Ωστόσο, και στην ουσία του νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε, ο κ. Σταθάκης, εντοπίζει κινδύνους από την απόσυρση του κράτους και την ανάθεση σε ιδιώτες των τεχνικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών όρων λειτουργίας τους, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα στην αύξηση του κόστους εισόδου στην αγορά νέων επιχειρήσεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση πως παρά τις εξαγγελίες της “απέχει συστηματικά από την στήριξη της νεανικής και νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογικής αιχμής” με αποτέλεσμα όπως λέει “οι μορφωμένοι νέοι να εξαναγκάζονται σε μαζική εξωτερική μετανάστευση”.