Για 28η μέρα έξω από το Προεδρικό ο ΕΛ.Α.ΖΩ

Για 28η μέρα βρίσκεται έξω από το Προεδρικό διαμαρτυρόμενος για την απόφαση της Κυβέρνησης να μην προωθήσει τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικών κέντρων σε Λευκωσία και Λεμεσό ο Πρόεδρος του ΕΛ.Α.ΖΩ Χρίστος Ανδρέου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του με τον κ. Ανδρέου συνομίλησαν μαζί του και προέβηκαν σε δηλώσεις καθοδόν προς τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου οι ΓΓ του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου ο κ. Λυσσαρίδης  «συγχάρηκε τον Χρ. Ανδρέου για τη δύναμη, το πείσμα και τη θέληση να διεκδικεί το αυτονόητο για κάθε πολιτισμένο Κράτος, ενάντια στα υποδουλωμένα μυαλά στους τραπεζίτες, τους κλέφτες και τους ψευταράδες».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι ο κ. Χριστόφιας «εξέφρασε τη λύπη του για την προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης να διαλύσει ότι προώθησε ο ίδιος».

Το χειρότερο, είπε, όπως αναφέρει ο κ. Ανδρέου, «είναι ότι τώρα σκοτώνουν και τα Ακτινοθεραπευτικά για χάριν των τραπεζιτών και κάποιων ιδιωτών», προσθέτοντας ότι «μάλιστα τόσο εγώ όσο και ο τέως Υπουργός Υγείας δεχτήκαμε απειλές και εκβιασμό για να σταματήσουμε την προσπάθεια υλοποίησης του Ακτινοθεραπευτικού της Λευκωσίας γιατί θίγονται, τάχατες, τα οικονομικά συμφέροντα τους».

Εξέφρασε παράλληλα τη θλίψη του για όσα συμβαίνουν συγχαίροντας τον κ. Ανδρέου «για το σθένος σου να αγωνίζεσαι κάτω από αυτές τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά και τον πόλεμο που σου γίνεται για τους Καρκινοπαθείς και για όλους εμάς».

Ταυτόχρονα ο κ. Ανδρέου εκφράζει παράπονο ότι ενώ αρκετά ΜΜΕ κάλυψαν τις δηλώσεις νωρίτερα του κ. Κυπριανού, «περιέργως το ΡΙΚ πέρασε εκείνη την ώρα στο Προεδρικό, είδε τους συναδέλφους του να κινηματογραφούν και ως αχάμπαρος αδιαφόρησε και πέρασε στο Προεδρικό».

«Δεν φταίει ο κινηματογραφιστής ή ο παραγωγός, φταίνε εκείνοι που δίνουν τις εντολές», αναφέρει ο κ. Ανδρέου, εκφράζοντας την άποψη ότι «τελικά οι τραπεζίτες και τα golden boys μπορούν να ελέγχουν όχι μόνο την Κυβέρνηση και το Προεδρικό, αλλά και τα κόμματα και το Κρατικό κανάλι, το ΡΙΚ ή τους σε υψηλά πόστα εργαζόμενους στο ΡΙΚ, αφού φαίνεται έχουν παραδοθεί στους τραπεζίτες».